Vanilkovo-citrónové muffiny s jahodovým a banánovým mascarpone krémom

Zdieľajte recept

Vanilkovo-citrónové muffiny s jahodovým a banánovým mascarpone krémom

By 23. február 2014

Ja  nie som velmi velky  fanusik muffin, ale raz zacas ich upeciem. Velmi, velmi  doporucujem vyskusat tieto muffiny. Som z nich nadsena.  Uzasne kremy, ktore isto pouzijem aj u nejakeho ineho zakusku, pripadne v torte. Take jednoduche na pripravu a vysledok je ohromujuci.  Cesto je sice trochu tuhsie, ale  krasne sa oddeluje od papierovych kosickov a muffiny su prijemnej vanilkovo-citronovej chuti. Krem vam zarucene poskytne chutovu rozkos. Jednoduche, pohladne a navyse chutne muffiny. Piekla som z dvojitej davky, kedze som chcela vyskusat oba kremy.

Ingrediencie

Postup prípravy

Najprv si pripravime krem. Je dobre, ak ho   zachladime  v chladnicke aspon 30 minut pred pouzitim.

  1. Vyslahame slahackovu smotanu.
  2. Rucne vymiesame mascarpone  s Nesquikom a potom pridame vyslahanu slahacku.

    Vanilkovo-citrónové muffiny s jahodovým a banánovým mascarpone krémom

    Vanilkovo-citrónové muffiny s jahodovým a banánovým mascarpone krémom

  3. Jemnymi kruzivym pohybmi  zmiesame obe masy tak, aby sme dostali krasny zamatovy kompaktny krem. Nedoporucujem slahat mascarpone mixerom lebo ma tendenciu velmi zrednut.

    Vanilkovo-citrónové muffiny s jahodovým a banánovým mascarpone krémom

    Vanilkovo-citrónové muffiny s jahodovým a banánovým mascarpone krémom
    Ak chcete oba kremy, treba upiect 24 muffin alebo mascarpone a slahacku rozdelit na dve casti , ale potom si upravte aj mnozstvo jahodoveho  a bananoveho Nesquiku.

Priprava muffin:

  1. Zmakknute maslo s cukrom  vyslahame dopenista.
  2. Po jednom pridavame vajicka a dobre preslahame. Vsetky surovivny maju byt izbovej teploty.
  3. Potom pridame vanilkovy extrakt a postruhanu citronovu koru.

    Vanilkovo-citrónové muffiny s jahodovým a banánovým mascarpone krémom

  4. Opat dobre preslahame. Nakoniec uz len rucne vmiesame preosiatu muku s praskom do peciva.

    Vanilkovo-citrónové muffiny s jahodovým a banánovým mascarpone krémom

  5. Cesto rozdelime do 12 papierovych kosickov.

    Vanilkovo-citrónové muffiny s jahodovým a banánovým mascarpone krémom

  6. Malou lyzickou zarovname vrch a pecieme vo vyhriatej rure pri teplote 180 °C asi 20 minut.
  7. Kontrola spajlou. Vyberieme a nechame vychladnut na mriezke.

    Vanilkovo-citrónové muffiny s jahodovým a banánovým mascarpone krémom

  8. Po vychladeni na  muffiny nanesieme krem pomocou cukrarenskeho vrecka.
  9. Dozdobime podla lubovole ( cerstvym ovocim, perlickami , coko struzlinkami a pod.)

 

Vanilkovo-citrónové muffiny s jahodovým a banánovým mascarpone krémom

Vanilkovo-citrónové muffiny s jahodovým a banánovým mascarpone krémom

Som Slovenka momentálne žijúca v Anglicku. Prostredníctvom svojho blogu http://adkas-tastyfood.blogspot.sk/ by som sa chcela s Vami podeliť o svoje poznatky, zážitky, skúsenosti nielen z oblasti kulinárskej, ale aj zo života nášho každodenného. Rada si pochutnám na dobrom jedle a veľmi rada si ho pripravujem sama. Svoju lásku k vareniu a pečeniu som zdedila po svojej mamke a babke. Na mojom blogu nájdete recepty staršieho aj novšieho data pochádzajúce z rôznych zdrojov, ale zaručene mnou odskúšané. Verím, že u mňa naájdete inšpiráciu, strávite tu prijemne chvíle a opätovne ma poctíte svojou návštevou.


Môj blog: www.adkas-tastyfood.blogspot.sk

1 hviezdička2 hviezdičky3 hviezdičky4 hviezdičky5 hviezdičiek (Žiadne hodnotenie)
Loading...

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Môžete použiť tieto HTML značky a atribúty: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>