NajRecept.sk Dezerty Muffiny a Cupcakes Vanilkovo-citrónové muffiny s jahodovým a banánovým mascarpone krémom
Vanilkovo-citrónové muffiny s jahodovým a banánovým mascarpone krémom
Recept Vanilkovo-citrónové muffiny s jahodovým a banánovým mascarpone krémom
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
adkas-tastyfood    ·   23.2.2014

Vanilkovo-citrónové muffiny s jahodovým a banánovým mascarpone krémom

Ja nie som velmi velky fanusik muffin, ale raz zacas ich upeciem. Velmi, velmi doporucujem vyskusat tieto muffiny. Som z nich nadsena. Uzasne kremy, ktore isto pouzijem aj u nejakeho ineho zakusku, pripadne v torte. Take jednoduche na pripravu a vysledok je ohromujuci. Cesto je sice trochu tuhsie, ale krasne sa oddeluje od papierovych kosickov a muffiny su prijemnej vanilkovo-citronovej chuti. Krem vam zarucene poskytne chutovu rozkos. Jednoduche, pohladne a navyse chutne muffiny. Piekla som z dvojitej davky, kedze som chcela vyskusat oba kremy.

Suroviny
160 g - mäkké
maslo
120 g
práškový cukor
3 ks
vajce
165 g
polohrubá múka
1 a 1/2 KL
prášok do pečiva
1 KL
vanilkový extrakt
z 1 ks
citrónová kôra

Krém:

250 g
mascarpone
250 ml
šľahačková smotana
5 - 6 PL
nesquick banánový
5 - 6 PL
nesquick jahodový
Postup receptu
Vytlačiť
Najprv si pripravime krem. Je dobre, ak ho   zachladime  v chladnicke aspon 30 minut pred pouzitim.
  1. Vyslahame slahackovu smotanu.
  2. Rucne vymiesame mascarpone  s Nesquikom a potom pridame vyslahanu slahacku.
  3. Jemnymi kruzivym pohybmi  zmiesame obe masy tak, aby sme dostali krasny zamatovy kompaktny krem. Nedoporucujem slahat mascarpone mixerom lebo ma tendenciu velmi zrednut. Ak chcete oba kremy, treba upiect 24 muffin alebo mascarpone a slahacku rozdelit na dve casti , ale potom si upravte aj mnozstvo jahodoveho  a bananoveho Nesquiku.
Priprava muffin:
  1. Zmakknute maslo s cukrom  vyslahame dopenista.
  2. Po jednom pridavame vajicka a dobre preslahame. Vsetky surovivny maju byt izbovej teploty.
  3. Potom pridame vanilkovy extrakt a postruhanu citronovu koru.
  4. Opat dobre preslahame. Nakoniec uz len rucne vmiesame preosiatu muku s praskom do peciva.
  5. Cesto rozdelime do 12 papierovych kosickov.
  6. Malou lyzickou zarovname vrch a pecieme vo vyhriatej rure pri teplote 180 °C asi 20 minut.
  7. Kontrola spajlou. Vyberieme a nechame vychladnut na mriezke.
  8. Po vychladeni na  muffiny nanesieme krem pomocou cukrarenskeho vrecka.
  9. Dozdobime podla lubovole ( cerstvym ovocim, perlickami , coko struzlinkami a pod.)
 

Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár