Polievka: (Ne)tradičná zeleninová polievka s ražnými haluškami
Ingrediencie:
semiačka tekvice hokkadio
* 1 ks mrkva
* 1 ks petržlen
* 2 ks zemiakov
* 1 menší pór
* 1 kocka zeleninového bujónu
* soľ
* celé čierne korenie
* celé nové korenie
* 3 litre vody
* 1 hrsť petržlenovej vňate
* 1 hrsť zelerovej vňate
Ražné halušky
* 1 ks vajce
* 2 PL vlažnej vody
* štipka soli
* mleté čierne korenie
Postup prípravy:
Vnútro tekvice dáme do hrnca, zalejeme vodou, pridáme celé čierne a nové korenie a osolíme.
Keď nám to začne vrieť pridáme zeleninový bujón a varíme 25 minút.
Tento "vývar" precedíme, pridáme doň zeleninu nakrájanú na drobno, zemiaky nakrájané na kocky a varíme až do zmäknutia zeleniny.
Medzitým si v malej miske zmiešame vajce s dvoma lyžicami vody, štipkou soli a mletým čiernym korením.
Postupne pridávame múku tak, aby nám vzniklo hustejšie cesto (nie príliš tuhé).
Keď je zelenina takmer mäkká tak čajovou lyžičkou vykrajujeme halušky a hádžeme do polievky.
Keď sú halušky uvarené pridáme nakrájanú petržlenová a zelerovú vňať a odstavíme.
Hlavné jedlo: Plnené kuracie prsia s pomarančovou omáčkou
Ingrediencie:
* 4 ks kuracích pŕs
* 200 g syr s modrou plesou
* soľ
* chilli sušené plátky
* podľa chuti mleté biele korenie
* pomarančová sťava z 2 kusov
* pomarančová kôra z 1 kusu
* kryštálový cukor 100 g
Postup receptu:Plnené kuracie prsia s pomarančovou omáčkou
Zákusok: Čokoládovo-orechový koláč
Ingrediencie:
* 200 g hladká múka
* 100 g maslo
* 1 ks žĺtok
* 1 PL práškový cukor
* 2 PL studená voda
* 200 g mleté orechy
* 2 ks vajce
* 1 ks bielok
* 2 balenia vanilkový cukor
* 80 g kryštálový cukor
* 1 PL kakao
* 1 dl smotana na šľahanie
* 50 g hladká múka
* 1/2 balenia kypriaci prášok
* 1- 2 PL rum
* džem
Postup receptu:
Čokoládovo-orechový koláč