NajRecept.sk Mäso Bravčové mäso Študentské steaky s omáčkou z Karibiku
Študentské steaky s omáčkou z Karibiku
Recept Študentské steaky s omáčkou z Karibiku
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Vysokoskolak v kuchy    ·   15.2.2014

Študentské steaky s omáčkou z Karibiku

Víkend konečne prišiel a s ním aj troška času na varenie. To znamená flák mäsa a k nemu trochu netradičnejšia omáčka. Prečo steaky študentské? Nepredpokladám, že by sa obvykle pripravovali z bravčových rezňov. Týmto som asi všetkých gurmánov dostala na pokraj infarktu, ale ja s tým nejaký zásadný existenčný problém nemám. Najmä preto, že sa za žiadneho gurmána nepokladám. Prečo z Karibiku? Omáčka je vyhotovená z kokosového mlieka. Zažiadalo sa mi závanu exotiky (a dneska so všetkým, na raňajky som mala totiž po nekonečnej dobe mango).

Suroviny
2 ks
bravčový rezeň
soľ
mleté čierne korenie
malá plechovka
kokosové mlieko
trochu
maslo
korenie 4 farieb
čili
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Rezne jemne naklepeme, osolíme a posypeme mletým čiernym korením.
  2. Na rozohriatej suchej panvici sprudka opečieme z oboch strán a potom zakryjeme pokrievkou, asi na 5 minút.
  3. Mäso pustí celkom dosť šťavy, ale ak by nedajbože nie, skúste ho podliať vodou.
  4. Keď sú steaky mäkké, vyberieme ich na tanier a prikryjeme, aby nevychladli.
  5. Do výpeku nalejeme kokosové mlieko, pridáme asi za lyžičku masla a ochutíme korením 4 farieb. Omáčka by mala byť pikantnejšia, takže kto znesie, pokojne môže dodať aj trochu čili. Miešame, kým trochu nezhustne.
  6. Podávame trebárs posypané nasekanou petržlenovou vňaťou s nejakým zeleninovým šalátom.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár