Osvedčená kakaová piškóta

Zdieľajte recept

Osvedčená kakaová piškóta

By 10. február 2014

Recept na osvedčenú nadýchanú kakaovú piškótu, ktorú môžete použiť na torty alebo koláče.

Ingrediencie

Postup prípravy

Na upečenie piškóty budeme potrebovať formu s priemerom 24 cm.

  1. Rúru predhrejeme na 180 °C.
  2. Okrúhlu formu vystelieme papierom na pečenie a boky potrieme trochou oleja.
  3. Múku, kypriaci prášok, kukuričný škrob a kakao spolu dobre zmiešame.
  4. Vajcia spolu s cukrami vyšľaháme dopenista.
  5. Potom primiešame smotanu na šľahanie.
  6. Do tejto masy striedavo primiešavame múčnu zmes a olej.
  7. Cesto má byť riedke.
  8. Cesto nalejeme rovnomerne do formy a pečieme približne 50-55 minút. Čas pečenia samozrejme prispôsobíme vlastnostiam svojej rúry.
  9. Po 30 minútach môžete formu prikryť papierom na pečenie.
  10. Upečenú kakaovú piškótu necháme poriadne vychladnúť a potom prekrojíme v strede na dve časti.

 

Nadýchaná vanilková piškóta

K vareniu a pečeniu ma priviedli moje staré mamy, keď mi počas prázdnin strávených v ich prítomnosti dovolili asistovať v kuchyni a pod ich dohľadom som ako malé dieťa mohla skúšať upiecť jednoduché koláčiky či uvariť jednoduché jedlá. Vôňa kuchyne pri vypekaní či varení je mojim príjemným oddychom, ktorého výsledkom je (takmer) vždy niečo jedlé ;-) Ak máte chuť ma kontanktovať, spravte to adrese katka@najrecept.sk

1 hviezdička2 hviezdičky3 hviezdičky4 hviezdičky5 hviezdičiek (Žiadne hodnotenie)
Loading...

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Môžete použiť tieto HTML značky a atribúty: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>