NajRecept.sk Dezerty Orechové laskonky s nutelovou náplňou
Orechové laskonky s nutelovou náplňou
Recept Orechové laskonky s nutelovou náplňou
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
adkas-tastyfood    ·   11.2.2014

Orechové laskonky s nutelovou náplňou

Uz pred nejakym casom som dostala od mojej milej sestricky formu na laskonky. Stale som akosi odkladala jej vyskusanie. Az teraz prisiel cas, ked som sa do nich pustila. Moja starsia dcerka ich velmi lubi a ja som ich piekla iba raz a to veeeeelmi davno, ale to som este nemala formu. Nechcite vediet ako vyzerali ... Jedna hrubsia, druha tensia... bez formy som nemala chut davat repete. Odvtedy som ich nepiekla. Teraz doslo aj na ne. Je vynikajuci. Znizila som jedine mnozstvo cukru v kreme. Do laskoniek nedoporucujem znizovat mnozstvo cukru, aby dobre drzala bielkova hmota. No a ten krem - tak ten chuti rozpravkovo! Z tejto davky cca 25 uz zlepenych laskoniek.

Suroviny
4 ks
bielok
300 g
jemný kryštálový cukor
štipka
soľ
90 g
mleté orechy
2 PL
polohrubá múka

Krém:

150 g
maslo
80 g
práškový cukor
100 g
nutela
1 KL
mletá káva
1 ks
žĺtok
50 g
mleté orechy
2 PL
rum
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Najprv si postavime varit vodu v hrnci, na ktorom budeme slahat sneh z bielkov. Bielka slahame so stipkou soli.
  2. Ked bielka zbeleju, pridame krystalovy cukor a preslahame, kym sa cukor spoji s bielkami.
  3. Potom misku prelozime nad paru ( na hrniec, v ktorom sme postavili vriet vodu). Bielka slahame nad parou cca 10 minut.
  4. Potom odstavime z pary a do vyslahanych bielkov jemne zamiesame muku zmiesanu s mletymi orechmi.
  5. Plech na pecenie jemne potrieme olejom (aby sa papier nesmykal) a polozime nan papier na pecenie.
  6. Pomocu sablony nanesieme bielkovo-orechovu masu na papier na pecenie. Sablonu jemne nadvihneme a na plechu ostanu pekne vytvarovane laskonky.
  7. Ruru nahrejeme a pri teplote 125 °C v teplovzdusnej rure susime 45 minut. Skontrolujte, ci su dobre vysusene, ak nie pokracujte este v suseni dalsich 15 minut.
  8. Piekla som naraz 3 plechy, ale kedze moje plechy su trochu mensie, ostala mi bielkova pena aj na polovicu stvrteho plechu. Pena neklesla, laskonky sa ususili, takze vobec nevadi, ak pena postoji kym sa predchadzajuca varka laskoniek susi v rure.
  9. Plechy pocas pecenia striedame (l. vymenime za druhy a druhy za treti a treti plech posuniem na prvy rost).
  10. Po vybrati z rury nechame postat na plechu asi 2 minuty a potom ich pozbierame z plechu. Vyborne sa oddeluju od papiera.
  11. Ulozime na tacku a po uplnom vychladnuti mozeme naplnit.
Krem si pripravime nasledovne:
  1. Maslo vymiesame s praskovym cukrom.
  2. Pridame zltko, preslahame.
  3. Potom pridame 3-4 PL Nutely a mlete orechy.
  4. Nakoniec dochutime rumom (nemusi byt).
  5. Kremom naplnime cukrarenske vrecko a ozdobne nanesieme krem na laskonku. Druhou laskonkou ju prikryjeme a mame hotovo!
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár