NajRecept.sk Dezerty Obrátený ananásový koláč
Obrátený ananásový koláč
Recept Obrátený ananásový koláč
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
MadeWithLove    ·   9.2.2014

Obrátený ananásový koláč

Recept na tento Ananásový koláč pochádza z knihy Hummingbird bakery - ich celosvetovo preslávené sladké dobroty môžete nájsť v ich troch kuchárskych knihách. Samozrejme ako správny fanúšik ich mám doma a tie recepty stoja za vyskúšanie :-) Uveríte, že polovicu koláča som zjedla sama? Týmto ďakujem svojim známym, ktorým ešte stále záleží na mojej postave :-)

Suroviny
200 g
hladká múka
200 g
krupicový cukor
3 PL (na tortovú formu)
krupicový cukor
4 ks
vajce
200 g
zmäknuté maslo
2 KL
prášok do pečiva
1/2 KL
sóda bikarbóna
1/2 KL
soľ
90 ml (z kompótu)
ananásová šťava
6 krúžkov
ananás
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Rúru si predhrejeme na 170 °C. Tortovú formu si vymastíme maslom,vysypeme mukou.
  2. Maslo a cukor si pomocou elektrického mixéra dobre vymiešame dohladka.
  3. Po jednom pridáme vajíčka.
  4. V ďalšej miske si zmiešame múku, prášok do pečiva, sódu bikarbónu a soľ.
  5. Pridáme to k maslovej zmesi a dobre premiešame.
  6. Na záver ide ananásová šťava, ktorú dobre vmiešame do cesta.
  7. Na tortovu formu (23cm) si vysypeme 3 PL cukru a na to poukladáme ananásové krúžky tak aby sa pod ne nedostalo cesto.
  8. Na to vylejeme cesto a pečieme 35-45 minút.
  9. Ešte predtým ako budeme chcieť koláčč vyklopiť necháme ho troška VYCHLADNÚŤ (ak to budete ignorovať ako ja ananasy, vam zostanu prilepene na forme :D :D :D
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár