Krekry zo semienok

Zdieľajte recept

Krekry zo semienok

By 10. február 2014

Ingrediencie

Postup prípravy

  1. Do veľkej misy nasypte všetky semienka a zalejte vodou. Nechajte stáť aspoň 5 hodín. V prípade, že semienka priveľmi zväčšia objem, dolejte vodu. Nelejte však priveľa, aby ste nemuseli vodu zlievať.
  2. Výslednú slizkú hmotu ochuťte soľou a bylinkami podľa vlastného výberu. Nám sa osvedčila provensálska zmes.
  3. Vylejte na plechy vyložené papierom na pečenie (uvedené ingrediencie stačia asi na 3 plechy) a sušte v rúre pri teplote 50 °C.
  4. Po niekoľkých hodinách, keď je hmota čiastočne zoschnutá, ale stále mäkká krájačom na pizzu alebo nožom ponakrajujte hmotu na obdĺžniky a nechajte ďalej sušiť.
  5. Keď je hmota úplne vysušená, vyberte z rúry, nechajte vychladnúť a rozlámte podľa naznačených rezov.
  6. Uložte do vzduchotesnej nádoby. Krekry vydržia chutné niekoľko týždňov.

Tipy:

Vyskúšajte zmes ochutiť cesnakom alebo nadrobno nakrájanou cibuľkou, pre ostrejšiu chuť pridajte čierne korenie alebo čili.

 

Krekry zo semienok

Jedlo je rozkoš, ktorá nás neopúšťa, keď nás opustia všetky iné rozkoše.


Môj blog: www.mnamkovo.blogspot.sk

1 hviezdička2 hviezdičky3 hviezdičky4 hviezdičky5 hviezdičiek (Žiadne hodnotenie)
Loading...

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Môžete použiť tieto HTML značky a atribúty: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>