Kapustnica

Zdieľajte recept

Kapustnica

By 2. február 2014

Poctivá kapustnica, s údeným, klobásou, hubami a smotanou. Na Vianoce chutí najlepšie :)

Postup prípravy

  1. V malom hrnci zalejeme horúcou vodou asi dve hrste sušených hríbov,  potom očistíme cesnak a nakrájame ho na drobno, s cibuľou spravíme to isté, ale nakrájame ju len tak všelijak.
  2. Vo veľkom hrnci ju potom orestujeme na bravčovej masti spolu s cesnakom, keď je do sklovita,  pridáme sladkú mletú papriku. Zalejeme vodou a vložíme umyté údené mäso, dva bobkáče, celé čierne korenie a varíme.
  3. Kyslú kapustu skontrolujeme a preberieme, šťavu som si dáme bokom, ak by bola kapusta málo kyslá, použijeme ju.
  4. Mäsko už máme skoro hotové tak ho vyberieme a namiesto neho vložíme kapustu a huby. Znova varíme.
  5. Keď začne vrieť, pripravíme si obľúbenú lyžicu a ochutnáme, ak treba pridáme soľ a znova ochutnáme.
  6. Nakrájané údené mäso pridáme do hrnca, zase ochutnáme a ďalej varíme, asi 20 minút, pričom nepretržite ochutnávame :)
  7. Kapustu nechceme mať úplne rozvarenú, takže sa blíži finále. Čerstvú (neúdenú) pikantnú klobásu nakrájame asi na 2-3 cm kúsky a vložíme ku kapuste do hrnca.
  8. Sladkú smotanu rozhabarkujeme s hladkou múkou a vylejeme do hrnca. Keď prevrie, tak ju odstavíme a necháme ju chvíľku odpočinúť, zaslúži si.
  9. Údenú klobásu som nakrájame na polcentimetrové kolieska, ale tak šikmo (všimnite si na obrázku) a dáme  ju na suchú rozpálenú panvicu z obidvoch strán "schrumkovatieť" a pustiť šťavu.

kapustnica-recept

kapustnica-recept

...rád spoznávam neznáme chute a učím sa nové veci...v kuchyni sa dá aj z bežných surovín pripraviť niečo "nové". Do každého jedla treba dať lásku a fantáziu, to sú dve najdôležitejšie koreniny... dobrú chuť prajem :-) Môj blog: www.svarechou.sk

1 hviezdička2 hviezdičky3 hviezdičky4 hviezdičky5 hviezdičiek (Žiadne hodnotenie)
Loading...

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Môžete použiť tieto HTML značky a atribúty: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>