NajRecept.sk Jednoduchá paella
Jednoduchá paella
Recept Jednoduchá paella
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Spinava kuchyna je s    ·   13.2.2014

Jednoduchá paella

Povedala som si, že nebudem kupovať nové časopisy s receptami kým neuvarím aspoň polovicu z receptov, ktoré mám nahromadené doma. A tak som pri rozmýšľaní čo uvariť na obed a zároveň využiť suroviny, ktoré mám doma, narazila na jednoduchú paellu v starom vydaní časopisu APETIT. Moje rozhodnutie variť zo starších časopisov sa vyplatilo! Do paelly sa používa španielska papriková klobása chorizo, ale keďže som ho nemala, tak som použila dve mäkké, slovenské pálivé klobásky - na chuti to určite neubralo)

Suroviny
1 PL
olivový olej
1 ks - nakrájaná nadrobno
cibuľa
1 ks (použila som dlhú španielsku papriku Ramiro)
červená paprika
2 ks
pikantná klobása
2 strúčiky (nadrobno posekané)
cesnak
1 ks
čili paprička
1/2 KL
mletá kukurma
soľ
1 hrnček (prepláchnutá použila som bielu ryžu kombinovanú s divokou ryžou)
ryža
2 hrnčeky
zeleninový vývar
200 g (olúpané)
krevety
100 g
hrášok mrazený
z 1/2 ks
citrónová šťava
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Do širokej panvice si nalejeme olivový olej a na miernou plameni ho zahrejeme.
  2. Pridáme na kolieska nakrájanú klobásku a opekáme ju asi 2 minúty.
  3. Následne pridáme nakrájanú cibuľu a papriku, plameň zvýšime na maximum a sprudka opekáme do chrumkava.
  4. Keď je klobáska aj zelenina opečená, pridáme nadrobno nakrájaný cesnak a nakrájanú čili papričku a hneď ako nám cesnak zavonia, prisypeme kurkumu a ryžu a dobre premiešame aby sa ryža dobre obalila korením.
  5. Zalejeme dvoma hrnčekmi teplého zeleninového vývaru (vopred som si pripravila biobujón), prikryjeme a varíme na miernom ohni 15 - 20 minút, kým ryža nie je mäkká.
  6. Keď nám ryža zmäkne (pravidelne ryžu kontrolujte či náhodou nepotrebujete pridať vodu) pridáme krevety (môzu byť aj zmrazené), premiešame a opäť priklopíme aby sa nám krevety prehriali.
  7. Keď sú krevetky hotové, prihodíme hrášok, premiešame, opäť priklopíme a necháme hrášok zmäknúť (nie rozvariť! aby si zachoval peknú zelenú farbu).
  8. Nakoniec pridáme citrónovú šťavu (pozor na kôstky :)), podľa chuti dosolíme, premiešame a odstavíme.
Prajem dobrú chuť! P.S. Ak si chcete vytvoriť doma španielsku atmosféru, ozdobte paellu dielikmi citrónu a popíjajte sangriu s ovocím :)  
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár