Hrnčekové kysnuté cesto

Zdieľajte recept

Hrnčekové kysnuté cesto

By 16. február 2014

Jemné hrnčekové kysnuté cesto, s ktorým sa pracuje veľmi dobre. Odporúčam vyskúšať.

Hrnčeky sú s mierkou 250 ml

  • Rating 4 stars - based on 2 review(s)

Ingrediencie

Postup prípravy

  1. Droždie namrvíme do vlažného mlieka a necháme napučať.
  2. V mise zamiesime spolu všetky suroviny.
  3. Cesto vyložíme na pracovnú dosku a počas 2 minút ho dobre hnietime.
  4. Dáme späť do misky, zakryjeme a necháme vykysnúť.
  5. Vykysnuté cesto spracujeme na buchty, záviny, koláče - podľa vašej chuti.

K vareniu a pečeniu ma priviedli moje staré mamy, keď mi počas prázdnin strávených v ich prítomnosti dovolili asistovať v kuchyni a pod ich dohľadom som ako malé dieťa mohla skúšať upiecť jednoduché koláčiky či uvariť jednoduché jedlá. Vôňa kuchyne pri vypekaní či varení je mojim príjemným oddychom, ktorého výsledkom je (takmer) vždy niečo jedlé ;-) Ak máte chuť ma kontanktovať, spravte to adrese katka@najrecept.sk

1 hviezdička2 hviezdičky3 hviezdičky4 hviezdičky5 hviezdičiek (2 hlasov, priemerne: 4,00 z 5)
Loading...

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Môžete použiť tieto HTML značky a atribúty: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>