NajRecept.sk Dezerty Fotorecept: Schovaná roláda
Fotorecept: Schovaná roláda
Fotorecept: Schovaná roláda
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Ywett    ·   20.2.2014

Fotorecept: Schovaná roláda

Jednoduchá, rýchla, lákavá a dá sa použiť ľubovoľné ovocie, kiwi, marhule... čo máte radi ;-)

Suroviny

Cesto:

4 ks
vajce
4 PL
cukor kryštál
4 PL
polohrubá múka
1 PL
citrónová šťava
z 1/2 kusu
citrónová kôra

Plnka:

nutela
500 g
jemný tvaroh
200 g
smotana kyslá 16 %
1 balenie
vanilkový cukor
2 PL
práškový cukor
jahody
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Najskôr vyšľaháme sneh.
  2. Vymiešame žĺtky s cukrom do penista a pridáme šťavu z citróna.
  3. V preosiatej múke, rozmiešame citrónovú kôru a dáme do žĺtkovej masy.
  4.  Opatrne vmiešame tuhý sneh z bielkov.
  5. Cesto vylejeme na plech (ja som dala s rozmerom 36x26 cm) vyložený papierom na pečenie (papier som troška vymastila olejom) a upečieme na 180 °C  10-15 minút ...(niekedy stačí tých 10 minút)
  6. Spravíme si plnku, tvaroh vymiešame s kyslou smotanou a s cukrom.
  7. Upečené cesto dáme hneď na vlhkú utierku a z upečeného plátu odrežeme pás (podľa veľkosti formy, formu som použila s priemerom 350 x 110 x 75)
  8. Zvyšok cesta zavinieme do vlhkej utierky (ešte teplé a spolu s papierom) ako roládu.
  9. Vychladnutú roládu opatrne rozvinieme, dáme dole papier a natrieme nutellou.
  10. Roládu opäť zavinieme.
  11. Formu vystelieme potravinárskou fóliou a dáme časť plnky, vložíme roládu a  poukladáme prekrojené jahody.
  12. A natrieme zvyškom plnky, môžme dať ešte jahody.
  13. A nakoniec priložíme odrezaný pás cesta a dáme stuhnúť do mrazničky, aspoň na 1-2hod. lepšie sa potom krája, keď dobre stuhne a potom sa môže preložiť do chladničky.
  14. Vyklopíme z formy, odstraníme fóliu.
  15. A ľubovoľne ozdobíme. My sme povykrajovali z jahôd, takéto ozdoby, to je obľúbená činnosť mojej dcérky :-)
  16. Ozdobíme a pokrájame.
Prajem dobrú chuť!  
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár