NajRecept.sk Dezerty Sušienky Čokoládové crinkles
Čokoládové crinkles
Recept Čokoládové crinkles
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Katka    ·   6.2.2014

Čokoládové crinkles

Mala som chuť na niečo sladké, čo vydrží dlhšie a hodí sa ku káve či čaju. A tak som objavila čokoládové crinkles. Už som pred vianocami robila Pomarančovo - kokosové a boli úžasné. No po tomto skúškovom kedy potrebujem načerpať veľa energie do písania diplomovej práce a zabrať v ďalšom prichádzajúcom semestri to chce niečo naozaj s čokoládou, najlepšie prístupné kedykoľvek bez obmedzenia. Toto bolo pre mňa to správne - teda pokiaľ ich zas všetky nevyjem :-) Vyšla plná dóza, takže dúfam v spotrebu dlhšiu ako týždeň :-)

Suroviny
200 g
čokoláda 70 %
60 g
maslo
100 g
práškový cukor
2 ks
vajce
200 g
múka hladká
1 KL
sóda bikarbóna

Na obaľovanie:

8 PL
práškový cukor
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Čokoládu nalámeme a spolu s maslom roztopíme vo vodnom kúpeli. Roztopené necháme trošku vychladnúť a zatiaľ si pripravíme zvyšok.
  2. Cukor preosieme do misky a pridáme vajcia. Vymiešame do peny.
  3. Pridáme roztopenú čokoládu a dobre premiešame.
  4. Hladkú múku dobre premiešame so sódou bikarbónou a po častiach  pridávame k zmesi. Rukou vypracujeme cesto. Bude neforemné a lepkavé, preto ho dáme na 5 minút do mrazničky, prípadne ak ho robíte skôr môžete ho vložiť na pár hodín do chladničky aby stuhlo.
  5. Do malej misky si preosieme práškový cukor. Plech na pečenie vyložíme papierom na pečenie a rúru zapneme na 150°C.
  6. Z cesta robíme malé guličky, ktoré obalíme v cukre a ukladáme s rozostupom na plech. Počas pečenia napuchnú tak aby sa nezlepili :)
  7. Vložíme do predhriatej rúry upiecť na 10 - 12 minút. Vrch by mal pekne popraskať a sušienky by nemali byť vo vnútri vysušené.
  8. Uschováme v uzatvárateľnej nádobe aby nám nestvrdli.
 
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár