NajRecept.sk Bryndzové halušky
Bryndzové halušky
Recept Bryndzové halušky
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
IvanK.    ·   21.2.2014

Bryndzové halušky

Energetická hodnota jednej 250 g porcie je 1700 kJ.

Suroviny
1 kg
zemiaky
1/4 kg
polohrubá múka
1/4 kg
bryndza
1 téglik
kyslá smotana
1 PL
soľ
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Očistené zemiaky nastrúhame na jemno. Keď nechceme strapačky, zemiaky nastrúhame strúhadlom na pyré.
  2. Pridáme štvrť kila polohrubej múky, lyžicu soli a riadne premiešame. Ak sú zemiaky suché, pridáme trochu vody.
  3. Sitkom na halušky alebo priamo z lopárika ich nahádžeme do hrnca s vriacou osolenou vodou a varíme asi 10 minút, až kým vyplávajú na povrch.
  4. Uvarené halušky scedíme, prepláchneme studenou vodou a necháme odkvapkať.
  5. Deci vody z halušiek si odložíme a použijeme ju na zriedenie bryndze.
  6. Halušky dáme do misky a jemne ich omastíme výpekom zo slaninky alebo lyžicou oleja, aby sa nezlepili.
  7. Prerastenú slaninku nakrájame na kocky a opečieme na panvici pekne do zlatista.
  8. Bryndzu zmiešame so smotanou, pridáme deci vody z halušiek a riadne premiešame. Dobrú chuť!
 
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár