NajRecept.sk Mäso Bravčové mäso Bravčové karé na tymiane
Bravčové karé na tymiane
Recept Bravčové karé na tymiane
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
S varechou v ruke    ·   2.2.2014

Bravčové karé na tymiane

Pečené karé s kožou, na tymiane, lesných hubách, horčici a víne. Podávame napríklad so špenátovou ryžou.

Suroviny
bravčové karé s kožou
tymián
čerstvo mleté korenie
plnotučná horčica
soľ
3 ks
cibuľa
10 strúčikov
cesnak
2 ks
zelená paprika
sušené paradajky
sušené lesné huby
1-2 PL
olej
voda na podliatie
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Kožu na mäse narežeme na kocky a potom karé nožom upravíme na plát, ktorý ešte narežeme do hĺbky. Osolíme ho, dochutíme tymiánom a čerstvo mletým korením. Cesnak, asi tri strúčiky nakrájame a dáme na mäso, ktoré potom potrieme plnotučnou horčicou.
  2. Mäso zrolujeme. Do zárezov na koži vtrieme rukou soľ a olej.
  3. Dochutíme mletým korením, tymianom a previažeme špagátom.
  4. Do keramického hrnca nahrubo nakrájame cibuľu, pridáme strúčiky cesnaku, sušené lesné huby, sušené paradajky a nakrájanú zelenú papriku.
  5. Dochutíme soľou a tymianom, podlejeme dobrým suchým vínom a vodou.
  6. Zakryté dáme do rúry asi na 93 minút, pri 170°C. Potom ho necháme "schrumkovatieť"odkryté.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár