Vegánska čína

Zdieľajte recept

Vegánska čína

By 30. január 2014

Počas sviatkov som zjedla toľko mäsa a mäsových výrobkov koľko som nezjedla za posledný polrok. A práve preto, že mám mäsa vyše hlavy som sa rozhodla ukuchtiť niečo vegetariánske, teda skôr vegánske pretože cestíčko na sójové kocky neobsahuje vajcia.

Množstvo ľudí nemá rado sójové "mäso". Ani ja som dlhú dobu nebola jeho fanúšičkou. No postupom času som sa ho naučila pripravovať tak, že ani zarytý mäsožravec nespozná rozdiel.

Ingrediencie

Postup prípravy

Sójové kocky

 

  1. Do hrnca dáme 1,5 l vody a privedieme k varu.
  2. Keď voda začne vrieť pridáme štipku soli, mletú papriku, čierne korenie, bujón a do okorenenej vody vhodíme sójové kocky.
  3. Varíme 20 minút, odstavíme, scedíme a necháme vychladnúť.
  4. Medzitým ako sa nám varí "mäso" si namelieme na kávovom mlynčeku (alebo nadrvíme v mažiari) ľanové semienka, dáme ich do misky a pridáme 8 PL vody. Necháme stáť asi 20-30 minút až kým sa nám vytvorí "sliz".
  5. Do tejto hmoty pridáme múku, solamyl, 1 PL oleja, PDP a soľ. Všetko premiešame.
  6. Ak je cesto príliš husté pridáme trochu vody (musí nám vzniknúť hustejšie palacinkové cesto).
  7. Vychladnuté sójové kocky vhodíme do pripraveného cesta a dobre premiešame, tak aby sa nám pekne obalili.
  8. Na panvicu si dáme slnečnicový aj arašidový olej a zahrejeme ho na strednom plameni.
  9. Keď je olej dostatočne rozohriaty vhadzujeme do neho sójové kocky obalené v cestíčku (vhadzujte ich po jednom! pretože ak by ste to vyklopili všetko naraz mali by ste z roho obrovskú jednoliatu hmotu).
  10. Pražíme dozlatista z oboch strán. Vyberieme na kuchynskú utierku a necháme odkvapkať.
  11. Olej necháme vychladnúť, vylejeme ho a na tej istej panvici si pripravíme zeleninu.

Zelenina:

  1. Na panvicu, v ktorej sa pražilo "mäso" nalejeme olej a poriadne rozpálime.
  2. Vhodíme všetku zeleninu naraz a opekáme do zmäknutia (cca 15 - 20 minút).
  3. Kým sa nám zelenina opeká pripravíme si omáčku.

Omáčka:

  1. Všetky suroviny spolu zmiešame. Ochutnáme a ak je príliš sladká pridáme ešte rybiu omáčku či citrón, jednoducho si ju spravíme podľa chuti.
  2. Keď je zelenina mäkká, pridáme omáčku a hneď odstavíme.
  3. K zelenine vhodíme pripravené usmažené sójové kúsky a poriadne premiešame.
  4. Posypeme čiernym a bielym sezamom. Podávame s ryžou natural.

Vegánska čína

Milujem jedlo, milujem varenie a milujem svoju rodinu a svojho priateľa, pre ktorého najčastejšie varím. On je mojim kritikom, ale aj inšpiráciou pri varení. Snažím sa variť zdravo, ale rada si pochutnám aj na dobrom pečenom mäsku. Verím, že vás moje recepty inšpirujú a pochutnáte si na nich.


Môj blog: www.spinavakuchyna.blogspot.sk

Kontakt na mňa: jacunska3@centrum.sk

1 hviezdička2 hviezdičky3 hviezdičky4 hviezdičky5 hviezdičiek (Žiadne hodnotenie)
Loading...

2 odpovedí na Vegánska čína

  1. Branislav

    Do veganskej ciny rybiu omacku??
    Inak ale recept fajn.!

  2. Peter

    Recept vypada chutne :) ale ta rybia omacka zaskocila aj mna o.O

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Môžete použiť tieto HTML značky a atribúty: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>