NajRecept.sk 15 minútovky Raňajkové banánové pancakes bez múky
Raňajkové banánové pancakes bez múky
Recept Raňajkové banánové pancakes bez múky
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Katka    ·   11.1.2014

Raňajkové banánové pancakes bez múky

Nastala doba, kedy sa väčšina z nás snaží jesť zdravo a hlavne výživne. Tiež vzhľadom na časové obmedzenia, ktorými dnešná doba vyniká sa snažíme vyhľadávať jedlá, ktoré máme pripravené rýchlo a bez zbytočne veľa špinavého riadu. A aj pre tento fakt, väčšina ľudí vynecháva tú najzákladnejšiu časť stravovania - raňajky. Tie sú veľmi dôležitou súčasťou, vďaka ktorej ráno načerpáme dostatok síl a naše telo dostane živiny a energiu na prebudenie. Tiež keď začneme raňajkovať, pomôžeme telu neukladať si energiu z jedla na ,,horšie" časy do tukových vankúšikov a tým i keď tomu možno neveríte, určite po čase schudnete nejaký ten gram či kilečko. Ďalšou výhodou raňajkovania je tiež aj to, že vaše telo nebude pociťovať po obede únavu a pri správnom dodržiavaní stravovania sa dočkáte taktiež celkovej energie počas dňa. A ako sa naučiť raňajkovať? Mnoho ľudí po dlhom čase neraňajkovania pociťuje pri novom režime bolesť brucha, pocit na zvracanie či podobne. No po pár dňoch dodržiavania si telo na tento režim navykne a pocíti, že je to preňho vlastne dobré a tiež Vám to dá najavo i Váš žalúdok, ktorý ráno nebude vyhrávať ako na cigánskej zábave :-) Teraz sa iste pýtate a čo teda raňajkovať? Začať by ste mohli ovocím ako je banán, kivi, jablko, pomaranč, pretože obsahuje veľa cukru, ktorý Vaše telo a mozog v ranných hodinách najviac potrebuje. Môžete si tiež dopriať ovsené vločky s mliekom a medom, orechmi, či nami obľúbené americké pancakes s ovocím a bielym jogurtom. Pri tejto príležitosti Vám prinášam teda recept na pancakes bez múky. Ich príprava je rýchla a hotové ich máte za menej ako 15 minút :-)

Suroviny
2 ks
vajce
kokosový olej
jahody
maliny
Postup receptu
Vytlačiť
    1. Banán ošúpte a nakrájajte na tenké kolieska a pridajte k nemu vajíčka.
 
    1. Banán spolu s vajciami rozmixujte pomocou mixéra.
 
    1. Na panvicu nakvapkajte trochu kokosového oleja (ak nemáte môžete použiť klasický, len bude táto verzia trošku nezdravá) a nechajte na miernom ohni zohriať.
 
    1. Na rozpálenú panvicu nalejte 1 polievkovú lyžicu pripraveného cesta a opečte približne 30 sekúnd opiecť z jednej strany.
 
    1. Potom pancake obráťte na druhú stranu a tiež nechajte 30 sekúnd opiecť.
 
    1. Pred podávaním potrite džemom a posypte ovocím.
  Vyskúšajte tiež aj tieto verzie pancakes, ktoré sú naozaj veľmi chutné i keď niektoré trošku menej zdravé:

            Prikladám aj fotokoláž, ktorú som objavila na internete :-)  
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár