NajRecept.sk Sladké jedlá Ovsená kaša s karamelizovanými jablkami
Ovsená kaša s karamelizovanými jablkami
Recept Ovsená kaša s karamelizovanými jablkami
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Zuzka    ·   2.1.2014

Ovsená kaša s karamelizovanými jablkami

Toto je také nanič obdobie. Žiadna dobrá čerstvá zelenina ani ovocie, všetci sú chorí a nervózni zo zimy. Preto vyťahujem recept, ktorý poteší nielen telo ale aj dušu a mňa vracia aj do detských čias, kedy nám mamina robievala takúto kašičku vždy v sobotu večer...

Suroviny
250 ml
mlieko
100 g
ovsené vločky
1 KL
vanilkový extrakt
1/2 KL
škorica
40 g
hnedý cukor
1 väčší kus
jablko
2 PL
hnedý cukor
2 plátky
maslo
nasekané nadrobno
vlašské orechy
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Mlieko nalejeme do hrnca spolu s ovsenými vločkami, hnedým cukrom a vanilkovým extraktom a všetko poriadne premiešame a necháme 20 min odstáť.

  2. Po 20 min zmes uvaríme do zhustnutia.

  3. Nakoniec primiešame škoricu.

  4. Jablko ošúpeme a nakrájame na tenšie plátky.

  5. Na panvici necháme rozpustiť maslo a pridáme hnedý cukor. Cukor nemiešame, necháme ho len rozpustiť a na miernom ohni skaramelizovať.

  6. Pridáme plátky jabĺk, ktoré vo vzniknutom karameli necháme obaliť z oboch strán tak, aby sa jablka ohriali, ale nerozpadli sa.

  7. Do misky pridávame vrstvy – vrstva kaše, na to vrstva skaramelizovanych jabĺk, kaša, jablká a nakoniec kaša.

  8. Kašu ozdobíme nakrájanými jablkami a posypeme nasekanými orechmi.


Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár