NajRecept.sk Dezerty Mini Cheesecake koláčiky s karamelovou polevou
Mini Cheesecake koláčiky s karamelovou polevou
Recept Mini Cheesecake koláčiky s karamelovou polevou
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Katka    ·   19.1.2014

Mini Cheesecake koláčiky s karamelovou polevou

Milujeme cheesecake - nie je ani presladený ani ťažký a je možné pripraviť ho na viacero spôsobov podľa svojej chuti. Tento krát som piekla kamarátke na oslavu, bolo nás viac a aby nemusela špiniť nôž a taniere napadlo ma, že môžem spraviť mini cheesecakes koláčiky. Sú maličké, ľahko sa prenesú a jediné čo potrebujete na ich konzumáciu sú ruky a ústa :-) Tak som sa dala do pečenia. Je to trošku baviačka, ale po tých dňoch strávených nad knihami a učením sa, som túto príjemnú zmenu uvítala. Počas pečenia mi bohužiaľ napuchli a niektoré praskli no na chuti im to neubralo, moja chyba bola, že som ich naplnila do plna a tak z nich boli skôr muffiny. Po vybratí však ,,spľasli" a vytvorila sa priehlbinka originál na karamel :-) nabudúce však určite nebudem piecť tak dlho (u mňa to bolo niečo cez 45 minút v rúre, ktorá pečie nerovnomerne a rada pripeká) a nenaplním ich na maximum :-) Ak teda máte chuť na niečo malé, čo vydrží v chladničke dlhšie poďte na to :-) S dobou spotreby to však bude maximálne na 1 deň :-)

Suroviny
180 g (ja používam Bebe keksy)
sušienky
500 g
jemný tvaroh
100 g
maslo
200 g
biela čokoláda
1 téglik
kyslá smotana
3 PL
hladká múka
2 ks (izbovej teploty)
vajce
2 KL
vanilkový extrakt

Na poliatie:

skaramelizované alebo si pripravte karamel
Salko
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Trúbu predhrejeme na teplotu 180°C.
  2. Sušienky rozmixujeme v mixéri najemno.
  3. Maslo roztopíme a pridáme k sušienkam. Spolu dobre premiešame aby sa nám suroviny dobre spojili.
  4. Plech na muffiny vyložíme papierovými košíčkami, do ktorých dáme 1 PL sušienkovej zmesi. Zmes dobre popritláčame lyžičkou alebo prstami.
  5. Vložíme na 5 - 8 minút do rúry, vytiahneme keď začneme cítiť sladkú vôňu maslových sušienok.
  6. Bielu čokoládu si zatiaľ roztopíme vo vodnom kúpeli nad miernym ohňom. Dávame však pozor aby sme ju premiešavali, pretože čokoláda sa môže ľahko pripáliť.
Krém:
  1. Tvaroh zmiešame spolu s vajciami, kyslou smotanou a múkou do hladka. Nakoniec počas stáleho miešania pridáme roztopenú vychladnutú čokoládu. Vymiešame metličkou na hladký krém.
  2. Krém vylejeme na sušienkový základ, približne do 3/4 košíčka (približne 1 a 1/2 PL)
  3. Vložíme piecť do rúry na 35 - 45 minút pri teplote 160 °C (podľa toho ako pečie Vaša rúra). Počas pečenia krém ,,nafúkne" a dávajte pozor aby nezačal praskať, pretože to značí, že koláčiky sú vysušené a správny cheesecake má byť ešte pri vytiahnutí v strede trošku želatínový. Ak začnú zvrchu praskať ihneď ich vyberte a nechajte vychladnúť v plechu.
  4. Upečené vychladnuté koláčiky vložíme do chladničky na celú noc aby nám pekne stuhli a sušienky nasiakli zvyšnú vlhkosť krému.
  5. Pred podávaním potrieme vrch koláčikov karamelom a podávame.

 

Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár