NajRecept.sk Polievky Zeleninový vývar Hustá polievka zo zelenej šošovice
Hustá polievka zo zelenej šošovice
Recept Hustá polievka zo zelenej šošovice
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Spinava kuchyna je s    ·   15.1.2014

Hustá polievka zo zelenej šošovice

Poznáte zelenú šošovicu? Je to ďalšia z radu zdravých strukovín. Šošovica vo všeobecnosti je bohatá na vlákninu, ktorá podporuje peristaltiku čriev. Je vysoko energetická, výživná a má málo tukov. Je bohatá na kyselinu listovú a železo. Práve pre tieto pozitívne vlastnosti by sme ju mali častejšie konzumovať. Ak chcete urobiť niečo pre svoje zdravie uvarte si túto skvelú, výživnú polievku. :)

Suroviny
2 PL
olivový olej
1 ks
cibuľa
4 strúčiky (2 nadrobno nakrájané a 2 pretlačené)
cesnak
1 KL (ak nemáte stačí sladká paprika mletá)
základná bylinná zmes s korením od Sonnentoru
1 PL
kukuričná múka
3, 5 litra (alebo voda)
zeleninový vývar
1/2 hrnčeka
zelená šošovica
4 stredné kusy
zemiaky
3 menšie kusy
mrkva
1 veľký kus
petržlen
(lúpané, krájané) 1 konzerva
paradajky
čerstvá/mrazená/sušená
petržlenová vňať
;
zelerová vňať
1 PL
majoránka
soľ
mleté čierne korenie
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Do hrnca si nalejeme olivový olej, cibuľu si nadrobno nakrájame a restujeme ju do sklovita.
  2. Následne pridáme 2 strúčiky nadrobno nakrájaného cesnaku a hneď ako nám začne rozvoniavať pridáme 1 ČL bylinnej zmesi (prípadne papriky) a krátko restujeme.
  3. Keď nám začne korenie voňať zasypeme cibuľu a cesnak kukuričnou múkou a opekáme ju asi 3 minúty. Ak sa nám múka lepí na dno hrnca pridáme olivový olej.
  4. Následne pridáme vývar (prípadne vodu).
  5. Prikryjeme a počkáme kým nám nezačne vrieť.
  6. Medzitým si očistíme a nadrobno nakrájame zemiaky, mrkvu a petržlen.
  7. Keď nám vývar začne vrieť pridáme prepláchnutú šošovicu, mrkvu a petržlen a varíme cca 20 minút alebo kým šošovica nie je uvarená do polomäkka.
  8. Keď je šošovica čiastočne uvarená pridáme zemiaky, paradajky a polievku osolíme a okoreníme.
  9. Nakoniec pridáme nadrobno nakrájanú petžlenovú a zelerovú vňať a varíme do zmäknutia zemiakov.
  10. Keď je všetko uvarené, pridáme 2 strúčiky pretlačeného cesnaku a majoránku a ihneď odstavíme.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár