NajRecept.sk Pečivo Fotorecept: Grapefruitovo-olivový chlebík
Fotorecept: Grapefruitovo-olivový chlebík
Fotorecept: Grapefruitovo-olivový chlebík
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
MadeWithLove    ·   10.1.2014

Fotorecept: Grapefruitovo-olivový chlebík

Predpokladam, ze nemate vo svojom repertoari vela receptov s cervenymi pomarancami ..Takze tu mam pre vas jeden. Ako mozte vidiet je to uzasna lahodka. Upeciete si chlebik ktory vam krasne rozvonia cely byt,polejete ho grapefruitovym sirupom vdaka comu bude chlebik uplne vlacny ..a ako bonus pride sladka pomarancova poleva ktora ...och je hotovym snom ..

Suroviny
190 g
hladká múka
2 PL (grapefruit
kôra z červeného pomaranča
2 PL
šťava z červeného pomaranča
1 - 2 väčšie kusy
pomaranč
195 g
kryštálový cukor
120 ml
olivový olej
2 ks (veľkosť L)
vajce
1 KL
prášok do pečiva
1/4 KL
sóda bikarbona
1/2 KL
soľ
80 ml
biely jogurt

Sirup z červeného pomaranča:

2 PL
kryštálový cukor
80 ml
šťava z červeného pomaranča

Poleva:

120 g
práškový cukor
2 PL
šťava z červeného pomaranča
štipka
soľ
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Ruru si predhrejeme na 180 °C. Formu si namastime a vysypeme mukou.

  2. Do misky si dame cukor a koru z cerveného pomaranca pomocou prstou to dobre spracujeme tak aby sa nam kora vstrebala do celeho cukru.

  3. Pridame olivovy olej.

  4. Dobre zmiesame a po jednom pridame vajicka.


  5. V dalsej miske si zmiesame muku, prasok do peciva,sodu bikarbonu a sol.

  6. V druhej misticke si zmiesame jogurt s 2 PL stavy z cerveneho pomaranca.

  7. Napokon oboje postupne pridame k vajickovo cukrovej zmesi (zaciname a koncime mukou - to znamena, ze pridame cast muky potom polku jogurtovej zmesi, potom opät muka, zvysok jogurtovej zmesi a napokon zvysok muky). Vsetko to dobre vymiesame.


  8. Nalejeme do formy a dame piect na 45-60 min. (nezabudnite to po 40 min zacat kontrolovat ).


  9. Po vytiahnuti z rury nechame vychladnut na 10 min.

  10. Pripravime si sirup z cerveneho pomaranca: Pomarancovu stavu a cukor si dame do mensieho hrnca a dame na co najnizsi plamen.

  11. Nechame varit az pokial sa nam cukor uplne nerozpusti.

  12. Do chlebika si pomocou sparatka urobime par dierok a nalejeme nan sirup. Nechame uplne vychladnut.


  13. Napokon si pripravime polevu: V malej miske si zmiesame praskovy cukor,stipku soli a 2 PL stavy z c.pomaranca (ale ak bude treba kludne si pridajte o trosku viac stavy. Ale varujem vas, ze konzistencia polevy by mala byt mazlava a nie roztecena. Ja som pridala este 1 CL stavy .)


  14. Nalejeme na chlebik.Nechame stuhnut a mozme papat :)


 
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár