Pudingový koláč s kyslou smotanou

Zdieľajte recept

Pudingový koláč s kyslou smotanou

By 15. december 2013

Ingrediencie

Postup prípravy

  1. V troche mlieka rozmiešame pudingový prášok. Zvyšné mlieko dáme variť aj s cukrom. Po zovretí vlejeme doň rozmiešanú zmes a za stáleho miešania uvaríme puding.

  2. Žĺtky vyšľaháme s práškovým a vanilkovým cukrom a postupne pridávame vodu a olej kým nám nevznikne spenená konzistencia.

  3. Pridáme preosiatu múku zmiešanú s práškom do pečiva. Na záver zľahka primiešame vyšľahaný tuhý sneh z bielkov.

  4. Cesto vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech.

  5. Malou naberačkou kladieme ešte teplý puding po kôpkach na pripravené surové cesto a vo vyhriatej rúre upečieme pri 180 stupňov cca. 35-40 minút.

  6. Na ešte teplý koláč natrieme smotanu rozmiešanú s práškovým a vanilkovým cukrom, posypeme kakaom a dáme stuhnúť do chladničky.

Pudingovy kolac

1 hviezdička2 hviezdičky3 hviezdičky4 hviezdičky5 hviezdičiek (4 hlasov, priemerne: 2,25 z 5)
Loading...

2 odpovedí na Pudingový koláč s kyslou smotanou

  1. Mária

    Výborný zákusok,navrch som dala nie 2×250,ale 2x400ml pochúťkovú smotanu.Nabudúce dám zas iný puding.

  2. Martina

    Kolačik zatial len pečiem ale vyzera super,do cesta som nemala tolko cukru ale doplnila som javorovým sirupom a to iste aj smotana,dala som do nej aj javorový sirup za lyzicku a chuti super

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Môžete použiť tieto HTML značky a atribúty: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>