Pizza slimáky

Zdieľajte recept

Pizza slimáky

By 18. december 2013

Poznáte to - rýchlo niečo malé na stôl ide návšteva! Vtedy prichádzajú na scénu tieto úžasné a jednoduché pizza slimáčiky. Môžete do nich použiť suroviny podľa svojej chuti a predstavy. Ja používam okrem uvedeného aj nasekané olivy, šampiňóny či kukuricu - podľa toho na čo máme chuť alebo čo má v ponuke špajza s chladničkou.

Na ich prípravu použite lístkové cesto alebo kysnuté. To už nechám na Vás. Nám chutia hlavne z lístkového, pretože dobre chrumkajú :-)

Ich príprava je jednoduchá, takže ju zvládnu aj menej zdatné gazdinky a s veľkým predpokladom i naše mužské pokolenie.  Takže šup poďme na to.

 

Ingrediencie

Postup prípravy

  1. Rúru predhrejeme na teplotu 180 - 200 °C.
  2. Lístkové cesto rozvaľkáme na jemne pomúčenej doske na tenko.
  3. Paradajkový pretlak zmiešame s bylinkami a potrieme ním vyvaľkané cesto.
  4. Uložíme plátky šunky a posypeme strúhaným syrom.
  5. Cesto zrolujeme na pevno a vložíme na približne 10 minút do chladničky.
  6. Vyberieme z chladničky a nakrájame na kolieska hrubé asi 0,5 - 1 centimeter.
  7. Uložíme na papierom vyložený plech a potrieme trochou rozšľahaného vajca.
  8. Posypeme zľahka rascou.
  9. Dáme piecť na 12 minút alebo kým začnú okraje ružovieť.

Pizza slimáčiky podávame za tepla či za studena - chutiť budú vždy :-)

pizza slimáky 

K vareniu a pečeniu ma priviedli moje staré mamy, keď mi počas prázdnin strávených v ich prítomnosti dovolili asistovať v kuchyni a pod ich dohľadom som ako malé dieťa mohla skúšať upiecť jednoduché koláčiky či uvariť jednoduché jedlá. Vôňa kuchyne pri vypekaní či varení je mojim príjemným oddychom, ktorého výsledkom je (takmer) vždy niečo jedlé ;-) Ak máte chuť ma kontanktovať, spravte to adrese katka@najrecept.sk

1 hviezdička2 hviezdičky3 hviezdičky4 hviezdičky5 hviezdičiek (6 hlasov, priemerne: 4,67 z 5)
Loading...

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Môžete použiť tieto HTML značky a atribúty: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>