NajRecept.sk Sviatočné pečenie Vianoce Orechové hrudky s javorovým sirupom
Orechové hrudky s javorovým sirupom
Recept Orechové hrudky s javorovým sirupom
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Spinava kuchyna je s    ·   12.12.2013

Orechové hrudky s javorovým sirupom

Chcete skúsiť upiecť niečo nové, netradičné na váš vianočný stôl? Skúste tieto chutné "hrudky". Suroviny sú na približne 30 kusov.

Suroviny
100 g (zmäknuté)
maslo
100 g
javorový sirup
5 PL
voda
štipka
soľ
100 g
hladká pšeničná múka
80 g
celozrnná pšeničná múka
100 g (mix orechov, použila som mix vlašských, kešu, lieskových orechov a mandlí)
orechy
1 KL
škorica
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Do misky si dáme maslo, javorový sirup, pridáme 5 lyžíc vody a štipku soli a dobre vyšľaháme.

  2. Pridáme 2 lyžice hladkej múky, opäť dobre vyšľaháme.

  3. Zvyšnú múku zapracujeme vareškou.

  4. Nakoniec pridáme škoricu a nahrubo nakrájané orechy a všetko spolu premiešame až nám vznikne tuhé cesto.

  5. Z cesta odoberáme hrudky (vo veľkosti vlašského orecha) a kladieme ich na plech vyložený papierom na pečenie. Môžeme ich nechať iba tak alebo ich roztlačíme vidličkou.

  6. Pečieme vo vopred vyhriatej rúre na 180°C cca 20 minút.

  7. Po upečení necháme úplne vychladnúť a skladujeme vo vzduchotesnej nádobe vyloženej desiatovým papierom až do príchodu Vianoc.

    Krabičku dobre skryjeme aby ju nikto nenašiel a nevyjedol ich, lebo sú návykové :)

Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár