Chcete skúsiť upiecť niečo nové, netradičné na váš vianočný stôl? Skúste tieto chutné "hrudky". Suroviny sú na približne 30 kusov.
Do misky si dáme maslo, javorový sirup, pridáme 5 lyžíc vody a štipku soli a dobre vyšľaháme.
Pridáme 2 lyžice hladkej múky, opäť dobre vyšľaháme.
Zvyšnú múku zapracujeme vareškou.
Nakoniec pridáme škoricu a nahrubo nakrájané orechy a všetko spolu premiešame až nám vznikne tuhé cesto.
Z cesta odoberáme hrudky (vo veľkosti vlašského orecha) a kladieme ich na plech vyložený papierom na pečenie. Môžeme ich nechať iba tak alebo ich roztlačíme vidličkou.
Pečieme vo vopred vyhriatej rúre na 180°C cca 20 minút.
Po upečení necháme úplne vychladnúť a skladujeme vo vzduchotesnej nádobe vyloženej desiatovým papierom až do príchodu Vianoc.
Krabičku dobre skryjeme aby ju nikto nenašiel a nevyjedol ich, lebo sú návykové :)
Každý deň tipy na chutný chod pre celú rodinu
Krátke video ochutnávky, ktorým neodoláte
Vyberajte z najlepších receptov na jednom mieste