NajRecept.sk Mäso Bravčové mäso Domáca paštéta
Domáca paštéta
Recept Domáca paštéta
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
S varechou v ruke    ·   16.12.2013

Domáca paštéta

Domáca je domáca :) a preto je vlastne domáca, lebo viete čo v nej je a hlavne v nej nie je žiadna chémia a chutíííí ako žiadna iná :)

Suroviny
cca 800 g
bôčik
cca 800 g
kuracia pečeň
pod cibuľu
bravčová masť
250 g
maslo
2 ks
cibula
4 - 5 strúčikov
cesnak
tymián
čerstvo mleté čierne korenie
soľ
1 - 1,5 dl
červené suché víno
prepustené na zaliatie
maslo
2 KL
zelené nakladané korenie
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Najskôr som na bravčovej masti orestoval nakrájané cibule a cesnak, potom som k nim pridal očistenú kuraciu pečeň. Môže byť aj husacia, kačacia, zajačia a restoval som ju pokiaľ sa nezatiahla a neodparila sa voda,.

  2. Potom som podlial červeným suchým vínom a dochutil som sušeným tymiánom, čerstvo mletým korením a soľou.

  3. Keď sa víno zredukovalo, tak som odstavil a nechal vychladnúť.

  4. Deň vopred som si uvaril bôčik s bobkovým listom, soľou a novým korením a ten som dnes pomlel, na jemno a potom som pomlel aj tú takmer vychladnutú pečeň, tiež na jemno.

  5. Všetko som dobre premiešal, dochutil horčicou a ochutnával a dochucoval a ochutnával :)

  6. Na panvici kde sa restovala pečeň, som roztopil maslo a v ňom som pár minút restoval naložené zelené korenie.

  7. Potom som maslo pridal k paštéte a dobre premiešal a zasa ochutnal.

  8. Do pohárov som natlačil paštétu, navrch som dal zelené korenie - to z masla a mierne som ho lyžičkou vtlačil do paštéty.

  9. Okraj pohára som dobre poutieral a vrch som zalial roztopeným prepusteným maslom.ň

  10. Podával som s karamelizovanou červenou cibuľou a domácou bagetkou. Dobrú chuť :)

Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár