Celozrnné pečivo

Zdieľajte recept

Celozrnné pečivo

By 29. december 2013

Ingrediencie

Postup prípravy

  1. Navážime si múky a spolu so soľou zmiešame vo väčšej nádobe.
  2. Do vlažného mlieka pridáme trochu cukru a droždie.Kvások potom vlejeme do pripravenej múky, pridáme zvyšok cukru, vajce, olej a masu dôkladne vymiesime.
  3. Postupne pridávame vlažnú vodu, aby nám vzniklo vláčne cesto.
  4. Vymiesené cesto prikryjeme utierkou a necháme vykysnúť na teplom mieste cca. 45 - 60 min.
  5. Po vykysnutí cesto vyvaľkáme na pomúčenej doske a môžeme tvoriť malé chlebíky, žemličky, rohlíčky, tyčinky, ktoré pred pečením potrieme rozšľahaným vajíčkom a trošku osolíme.
  6. Žemličky môžeme posypať zmesou semiačok (ľanové, tekvicové, slnečnicové, sezamové). Tyčinky môžeme posypať sezamom, makom, kmínom.
  7. Pečieme vo vopred vyhriatej rúre na 180 °C na plechu vystlanom papierom na pečenie.
  8. Z cesta si môžeme upiecť aj pizzu. Ale pozor, cesto je viac chlebovej chuti, tak nie každému sa to môže na pizzu hodiť a chutiť. Ja som robila pizzu Hawai (paradajkový pretlak, šunka, syr, ananás, oregano) a jednu zeleninovú (paradajkový pretlak, šunka, syr, paprika, paradajky, kukurica, oregano).

Celozrnné pečivo

Celozrnné pečivo

1 hviezdička2 hviezdičky3 hviezdičky4 hviezdičky5 hviezdičiek (1 hlasov, priemerne: 5,00 z 5)
Loading...

Jedna odpoveď pre Celozrnné pečivo

  1. Aneta

    Pečivo jsem dnes zkoušela, dělala jsem houstičky a byly moc dobré. Budu je péct častěji, děkuji za recept.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Môžete použiť tieto HTML značky a atribúty: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>