NajRecept.sk Sviatočné pečenie Vianoce Biskupský chlebíček
Biskupský chlebíček
Recept Biskupský chlebíček
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Just Delicious    ·   29.12.2013

Biskupský chlebíček

Suroviny
200 g
práškový cukor
200 g
palmarín
240 g
hladká múka
5 ks
vajce
1/2 balenia
prášok do pečiva
z 1/2 kusu
citrónová kôra
z 1/2 kusu
citrónová šťava
100 g (napr. brusnice, papája, ananás...)
kandizované ovocie
50 g (nasekaná)
horká čokoláda
50 g (nasekané)
vlašské orechy
50 g (nasekané)
mandle

Čokoládová poleva:

100 g
čokoláda na varenie
50 g
stužený tuk
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Zmäknutý tuk vymiešame s cukrom.

  2. Potom postupne pridávame žltky a šťavu z citróna.

  3. Z bielkov si vyšľaháme tuhý sneh.

  4. Do zmesi masla a žltkov primiešame múku zmiešanú s práškom do pečiva a citrónovej kôry.

  5. Zľahka primiešame vyšľahaný sneh a nakoniec nasekané kandizované ovocie (brusnice, papája, mango, ananás...ktoré si pomiešame s troškou múky aby sa k sebe nelepili), oriešky a čokoládu.

  6. Formu na biskupský chlebíček si vymažeme tukom a hrubou múkou.

  7. Pečieme na 170 stupňov cca. 40 minút. Ak by sa nám vrch koláča pálil, môžeme ho pred dopečením prikryť alobalom.

  8. Či je cesto upečené skúšame špajlou.

  9. Vychladnutý chlebíček polejeme čokoládou.


Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár