NajRecept.sk Cestoviny Zelené cestoviny
Zelené cestoviny
Recept Zelené cestoviny
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Spinava kuchyna je s    ·   18.11.2013

Zelené cestoviny

Zelená farba mi pripomína jar a leto a keďže sa ochladilo, rozhodla som sa si tieto dve ročné obdobia pripomenúť ľahkým, ale sýtym jedlom. Na zelené cestoviny presné množstvo neudávam, keďže je na vás koľko si toho urobíte, ale platí, že pomer cestovín, zemiakov a zelených fazuliek by mal byť rovnaký.

Suroviny
zemiaky
cestoviny penne
mrazená (môžu byť celé aj nakrájané lusky
fazuľka
2 hrste
slnečnicové semienka
2 hrste (nastrúhaného)
syr pecorino
3 strúčiky
cesnak
olivový olej
2 hrste listov
rukola
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Zemiaky si očistíme, rozrežeme na tri časti (po dĺžke) a nakrájame ich do šikma, tak aby tvarom pripomínali cestoviny penne.

  2. Uvaríme ich v osolenej vode.

  3. Cestoviny si takisto dávame variť do osolenej vody a keď sú takmer uvarené prihodíme k nim fazuľku.

  4. Všetko zlejeme a dáme do misky, pokvapkáme olivovým olejom a premiešame.

  5. Na tieto cestoviny nejde žiadna omáčka, ale pesto. Takže, kým sa nám varia zemiaky a cestoviny, pripravíme si ho. Je na vás či si urobíte bazalkové, rukolové alebo petržlenové. Ja som urobila rukolové pesto so slnečnicovými semiačkami.

  6. V mažiari si roztlčieme dve hrste rukolových listov.

  7. Pridáme k nej dve hrste nasucho opražených slnečnicových semienok a dobre ich roztlčieme.

  8. Následne pridáme tri strúčiky cesnaku (môžte aj viac, podľa vašej chuti, dve hrste nastrúhaného syru pecorino a dostatok olivového oleja (pomaly ho primiešavame tak aby nám vznikla redšia pasta, ).

  9. Všetko spolu premiešame a dáme na ešte teplé cestoviny a zemiaky, dobre premiešame aby sa nám každé sústo obalilo v peste.

  10. Podávame s nastrúhaným syrom pecorino (alebo akýmkoľvek iným, ktorý ste použili v peste).

Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár