Limoncello

Zdieľajte recept

Limoncello

By 18. november 2013

Ingrediencie

Postup prípravy

  1. Citróny umyjeme a kôru ošúpeme škrabkou na zemiaky alebo nastrúhame na hrubšom strúhadle.

  2. Zalejeme alkoholom a necháme v uzavretej nádobe na tmavom mieste odležať 5 dní.

  3. Ja som použila 95°alkohol, takže ak máte menej silný, môžete ho použiť viac.

  4. Potom alkohol precedíme a teda zbavíme kôry z citrónov.

  5. Cukor s vodou prevaríme a vychladnutý sirup nalejeme do alkoholu.

  6. Skladujeme v chladničke alebo dokonca v mrazničke. Čím je lepšie vychladený, tým je chutnejší. Vydrží nám dlho (ak ho samozrejme neskonzumujeme).

Limoncello

Život je ako recept na tortu. Ak sa budete držať obvyklých ingrediencií, upečiete tortu, ale už vopred budete vedieť, akú bude mať chuť. Druhí ju ochutnajú, ocenia, ale rýchlo zabudnú. Chce to vždy štipku geniality v každom recepte, aby neumrel s posledným ochutnaným kúskom. (Carlo Peparello)


Môj blog: www.mojsladkysvet.blogspot.it

1 hviezdička2 hviezdičky3 hviezdičky4 hviezdičky5 hviezdičiek (Žiadne hodnotenie)
Loading...

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Môžete použiť tieto HTML značky a atribúty: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>