NajRecept.sk Sladké jedlá Žemľovka s pudingom a ricottou
Žemľovka s pudingom a ricottou
Recept Žemľovka s pudingom a ricottou
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
moj sladky svet    ·   8.10.2013

Žemľovka s pudingom a ricottou

Suroviny sú na formu s rozmermi cca 16x25 cm

Suroviny
2 ks
rožok
1 ks
vajce
200 ml
mlieko
1 PL
práškový cukor
250 g
ricotta
250 g (uvarený)
vanilkový puding
1 balenie
vanilkový cukor
2 ks
jablko
škorica
kryštálový cukor
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Rožky nakrájame na kolieska a namáčame v mlieku, do ktorého sme pridali práškový cukor a rozšľahané vajce.

  2. Ukladáme ich na spodok formy, ktorú sme vymastili maslom.

  3. Ak nám zo zmesi mlieka s vajcom ostane, zalejeme týmto zvyškom už poukladané rožky.

  4. Na to vylejeme uvarený puding.

  5. Ricottu vymiešame s vanilkovým cukrom a natrieme na puding.

  6. Na ricottu poukladáme ošúpané a na tenké plátky nakrájané jablká.

  7. Posypeme škoricou a trochou kryštálového cukru.

  8. Tu je žemľovka na fotke pred vložením do rúry:

  9. A tu po upečení:

Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár