NajRecept.sk Zdravé recepty Raw rizoto s dubákmi
Raw rizoto s dubákmi
Recept Raw rizoto s dubákmi
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
human-brute    ·   16.10.2013

Raw rizoto s dubákmi

Živá strava a recepty z nej sú pre mňa veľkou výzvou. Ja mám teda rada jednoduchosť, a najviac si pochutnám na čučoriedkach priamo z kríku či mladej mrkvičke vytrhnutej priamo zo zeme. Ale občas dostanem chuť experimentovať. Dnes som skúšala rizotto. Ani neviem ako mi to napadlo, pretože rizotto som aj v obyčajnej tepelne upravovanej forme nikdy nejak extra nevyhľadávala. No práve toto živé rizotto budem robiť určite častejšie! Skvelá chuť, a krásne farby mi tuším učarovali na dlhú dobu. Mimochodom skvele zasýti! Už dávno som premýšlala ako zaradiť pohánku do svojho jedálničku. Na kaše si moc nepotrpím a len tak samotná mi moc nechutí. Rutin v pohánke napomáha pri problémoch s kŕčovými žilami a presne tomu sa snažím do budúca vyhnúť. Mimochodom rutin obsahujú aj hroznové šupky (tak nevypľúvať! ).

Suroviny
(nekupujte hnedú, dajte prednosť žlto-zelenej ktorá vám vyklíči)
pohánka
sušené
dubáky
judášové uši
cherry pradajky
mrkva
hrášok
kukurica
olivový olej
petržlen
pažítka
bazalka
sušený cesnak
himalájska soľ
tebi droždie
korenie
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Pohánku namočíme (min. 3 hod. , poprípade necháme vyklíčiť). Tak isto namočíme aj dubáky, a judášovo ucho.

  2. Potom pohánku zmiešame s kukuricou, hráškom, nakrájanými cherry paradajkami, hríbmi a nastrúhanou mrkvou.

  3. Pridáme pažítku, petržlen, bazalku, trošku sušeného cesnaku, tebi droždia (dodá takú syrovú chuť), korenia a soli.

  4. Všetko poriadne premiešame s olivovým olejom a necháme chvíľku (10-20 min.) odležať aby sa nám krásne prepojili chute a rizotto sa rozvoňalo dubákmi.

  5. A už len naložiť a zjesť!

Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár