Najlepšia čokoládová torta

Zdieľajte recept

Najlepšia čokoládová torta

By 26. október 2013

Keď má byť torta naozaj čokoládová, len kakao nestačí. Každý kúsok sa len rozplýva na jazyku!

Ingrediencie

Postup prípravy

  1. Kruhovú tortovú formu s odnímateľným dnom vymastite a dno vyložte papierom na pečenie.
  2. Rúru predhrejte na 160 °C, teplovzdušnú na 140 ° C.
  3. Čokoládu nalámte do kastrólika, pridajte maslo a kávu, rozpustenú v 120 ml vriacej vody.
  4. Prehrievajte, až sa čokoláda a maslo rozpustí, ale nezahrievajte príliš.
  5. Medzitým premiešajte v mise múku, prášok, sódu, cukor a kakao tak, aby v zmesi neboli žiadne hrudky.
  6. V inej miske zmiešajte vajcia s cmarom.
  7. Rozpustenú čokoládu a vaječnú zmes premiešajte s múkou, aby vznikla hladká, polotekutá zmes.
  8. Vlejte do formy a pečte približne hodinu a pol. Praskliny na povrchu nevadia-zakryje ich poleva.
  9. Korpus nechajte vychladnúť (trochu klesne), vyklopte na drôtenú podložku.
  10. Vychladnutý korpus pozdĺžne rozrežte na tri diely.
  11. Čokoládu na polevu dajte do misky.
  12. V kastróliku zohrejte smotanu s cukrom k bodu varu, prelejte cez čokoládu a premiešajte dohladka.
  13. Trochou polevy spojte diely korpusu, zvyškom tortu prelejte a po stranách polevu uhlaďte širokým nožom.
  14. Ozdobte nastrúhanou čokoládou alebo hoblinkami, nastrúhanými z chladného kúsku čokolády škrabkou na zeleninu.
  15. V chlade vydrží torta vláčna a šťavnatá tri až štyri dni.

Najlepšia čokoládová torta

Jedlo je rozkoš, ktorá nás neopúšťa, keď nás opustia všetky iné rozkoše.


Môj blog: www.mnamkovo.blogspot.sk

1 hviezdička2 hviezdičky3 hviezdičky4 hviezdičky5 hviezdičiek (Žiadne hodnotenie)
Loading...

4 odpovedí na Najlepšia čokoládová torta

  1. Jarka

    Kolko vajec do korpusu?? Chyba v recepte pomoooc!

    • najrecept

      Jarka už opravené – 3 ks vajec je to.

  2. Andrea

    Tam do korpusu ide az 400g cukru? Alebo je to chyba?

  3. tereza

    Neviem ako mohol take niečo zverejniť, tortu som piekla podľa Vášho postupu, cesto vykypelo, všetky ingediencie vyšlo nazmar, určite ste zabudla napísať správny popis alebo všetky zložky, pretože je tam málo múky , je mi veľmi ľuto, pretože som tam dala kvatitnú švajčiarskú čokoládu.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Môžete použiť tieto HTML značky a atribúty: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>