NajRecept.sk Polievky Zeleninový vývar Minestrone
Minestrone
Recept Minestrone
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Spinava kuchyna je s    ·   31.10.2013

Minestrone

Minestrone je hustá talianska zeleninová polievka s cestovinou alebo ryžou. Neexistuje presný recept na minestrone, no najbežnejšími surovinami je fazuľa, cibuľa, paradajky, mrkvy a vývar. Ja milujem jej verziu z brokolicou, hráškom a jarnou cibuľkou. Leto pripomínajúca chuť Minestrone vás prenesie do slnečného Talianska.

Suroviny
3 strúčiky
cesnak
1 ks
brokolica
2 ks
mrkva
1/2
pór
2 hrste
mrazený hrášok
2 ks
jarná cibuľka
1 konzerva
krájané paradajky
olivový olej
soľ
mleté čierne korenie
1 čl
bylinková soľ
1 kocka (prípadne sypaný)
zeleninový bio bujón
4-5 l
voda
podľa chuti, najlepšie nejaké menšie
cestoviny
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Na dvoch lyžiciach olivového oleja osmahneme na plátky nakrájaný cesnak.

  2. Keď nám cesnak začne rozvoniavať pridáme nahrubo nakrájanú mrkvu, pór a brokolicu.

  3. Pridáme čajovú lyžičku bylinkovej soli a chvíľu osmažíme.

  4. Zalejeme vodou, pridáme paradajky z konzervy a privedieme k varu (varte bez pokrievky aby si brokolica udržala farbu).

  5. Keď nám polievka začne vrieť pridáme soľ, mleté čierne korenie a bujón.

  6. Varíme cca 15 minút (zelenina má byť iba na skus).

  7. Kým sa nám polievka varí tak si uvaríme cestoviny podľa návodu.

  8. Po 15 minútach pridáme mrazený hrášok.

  9. Povaríme ho asi 5 minút a prihodíme nakrájanú jarnú cibuľku.

  10. Necháme prejsť varom a odstavíme.

  11. Podávame s cestovinou.

Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár