NajRecept.sk Mäso Kuracie mäsko v jogurte
Kuracie mäsko v jogurte
Recept Kuracie mäsko v jogurte
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
S varechou v ruke    ·   12.10.2013

Kuracie mäsko v jogurte

Kuracie mäsko v jogurte s brokolicou a pečenými cherry paradajkami.

Suroviny
kuracie mäso
250 ml
biely jogurt
2 - 3 ks
cibuľa
cesnak
olej
badián
horčicové semienko
rímska rasca
škorica
bobkový list
garam masala
zázvor
papričky jalapeňos
dijonská horčica
soľ
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Kuracie mäso, ja som použil horné stehná bez kosti a kože som naložil do bieleho jogurtu.

  2. Pridal som aj olej, v ktorom som mal naložený syr s medvedím cesnakom a nechal som 26 hodín odpočívať v chlade.

  3. Vo woku som na oleji nechal prasknúť semienka horčice, potom som pridal aj ostatné korenie, škoricu a ledabolo nakrájané cibule a cesnak.

  4. Keď bola cibuľa orestovaná, vybral som ju a postupne som do rozpáleneého oleja vkladal mäso, aby sa pekne zatiahlo.

  5. Potom som k nemu vrátil cibuľu, prihodil papričky jalapeňos a zvyšný jogurt z marinády.

  6. Dochutil som horčicou, soľou a nechal som na slabom plameni asi 31 minút prebublávať.

  7. Nakrájal som cherry paradajky, osolil som ich a prekvapol olivovým olejom. Trvalo im asi 25 minút, pri 180°C pokiaľ boli ideálne pripečené. Len tak aby som z nich vytiahol chuť a odparil prebytočnú vodu.

  8. Brokolicu som rozobral na ružičky a sparil minútku vo vriacej vode, potom ju prudko schladil, aby ostala pekne zelená a chrumkavá.

  9. Brokolicu som skamarátil s paradajkami, pridal som k nim mäsko a potom už len - Dobrú chuť :)

Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár