Jahňacie rolované plece

Zdieľajte recept

Jahňacie rolované plece

By 22. október 2013

Keď som uvidel u mäsiara krásne jahňacie plece, hneď som vedel čím ho naplním, potom som už len doladil prílohu a výborný obed bol na stole.

Postup prípravy

  1. Jahňacie plece som nožom rozbalil na veľký plát, (ja som mal dva kusy) osolil som ho a dochutil čerstvo mletým korením.

  2. Naukladal som na neho nakrájané sušené paradajky, kúsky masla, lístky bazalky a tenučké plátky výborného tvrdého syra, mne chutí Vršatec.

    Jahňacie rolované plece

  3. Mäsko som zroloval, previazal špagátom a na oleji som ho orestoval, aby sa zatiahlo.

  4. Potom som k nemu prihodil na hrubo nakrájanú cibuľu a dal som ho dusiť do rúry asi na 80 minút pri 170°C, posledných pár minút odkryté.

  5. Na jemno nakrájanú cibuľu som orestoval na olivovom oleji, pridal som nakrájané šampiňóny a nakrájanú chilli papričku.

  6. Dusil som ich spolu so soľou a čerstvo mletým korením asi 15 minút a keď som vydusil šťavu, zalial som huby smotanou.

  7. Dochutil som hnedým cukrom, citrónovou šťavou a nastrúhaným muškátovým orieškom.

  8. Po chvíľke sa omáčka ideálne zredukovala, tak som do nej dal oriešok masla.

  9. Upečené mäso som nechal odpočinúť, potom som ho nakrájal a prelial výpekom.

  10. Podával som so šampiňónovou omáčkou a domácimi vajcovými haluškami...mňam :-)

  11. Dobrú chuť!

Jahňacie rolované plece

...rád spoznávam neznáme chute a učím sa nové veci...v kuchyni sa dá aj z bežných surovín pripraviť niečo "nové". Do každého jedla treba dať lásku a fantáziu, to sú dve najdôležitejšie koreniny... dobrú chuť prajem :-) Môj blog: www.svarechou.sk

1 hviezdička2 hviezdičky3 hviezdičky4 hviezdičky5 hviezdičiek (Žiadne hodnotenie)
Loading...

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Môžete použiť tieto HTML značky a atribúty: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>