Hustý fazuľový guláš

Zdieľajte recept

Hustý fazuľový guláš

By 10. október 2013

Pri slove guláš sa každému pred očami vynorí hŕba mäsa. Samozrejme, že aj ja si rada pochutím na pravom guláši, ale mám rada aj jeho bezmäsitú obmenu.

  • Rating 2 stars - based on 1 review(s)
  • Allergens : ,

Ingrediencie

Postup prípravy

Fazuľu namočíme na noc, namočením sa skracujeme doba prípravy, vodu z fazule pred pridaním do hrnca zlejeme a tým čiastočne zabránime nepríjemnému nafukovaniu.

  1. Do hrnca dáme masť príp. olej, keď je rozohriata tak pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu, ktorú pomaly smažíme do mäkka.

  2. Keď je z cibule takmer kaša, pridáme na plátky nakrájaný cesnak a hneď ako nám zavonia, pridáme pikantnú gulášovú pastu (podľa chuti, ja som pridala 1 polievkovú lyžicu a guláš bol dosť pikantný), sladkú aj údenú papriku, premiešame.

  3. Chvíľu smažíme (dáme pozor aby nám paprika nezhorela), pridáme lečo, prikryjeme a dusíme asi 15 minút.

  4. Keď je všetko podusené pridáme vodu a namočenú fazuľu. Zatiaľ nesolíme! (fazuľa by sa nám neuvarila).

  5. Keď je fazuľa takmer uvarená, tak pridáme na kocky nakrájané zemiaky a guláš osolíme.

  6. Kým sa nám zemiaky varia, v miske si pripravíme halušky:

  7. K vajíčku postupne prisypávame polohrubú múku až kým sa nám nevytvorí elastické cesto, stále trocha lepivé (nerobte ho príliš husté, lebo halušky budú ako guma).

  8. Do vriacej polievky cez sitko nahádžeme halušky (ak nemáme sitko na halušky tak ich môžme vykrajovať čajovou lyžičkou).

  9. Varíme kým sú halušky mäkké.

  10. Guláš nakoniec okoreníme, ak je to potrebné aj osolíme prípadne pridáme viac pikantnej pasty, nastrúhame zemiak a necháme prejsť varom.

  11. Keď guláš odstavíme prisypeme asi dve čajové lyžičky majoránky.

  12. Podávame s chlebíkom (najlepšie domácim :))

Hustý fazuľový guláš

Milujem jedlo, milujem varenie a milujem svoju rodinu a svojho priateľa, pre ktorého najčastejšie varím. On je mojim kritikom, ale aj inšpiráciou pri varení. Snažím sa variť zdravo, ale rada si pochutnám aj na dobrom pečenom mäsku. Verím, že vás moje recepty inšpirujú a pochutnáte si na nich.


Môj blog: www.spinavakuchyna.blogspot.sk

Kontakt na mňa: jacunska3@centrum.sk

1 hviezdička2 hviezdičky3 hviezdičky4 hviezdičky5 hviezdičiek (1 hlasov, priemerne: 2,00 z 5)
Loading...

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Môžete použiť tieto HTML značky a atribúty: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>