Bavorský Jablkový Koláč

Zdieľajte recept

Bavorský Jablkový Koláč

By 29. október 2013

Aby ste spodné cesto nemali príliš vlhké, je dobré na spodok cesta natrieť sladký tvaroh.

Ingrediencie

Postup prípravy

  1. Z múky, nastrúhaného masla, práškového cukru, vanilkového cukru a jedného vajca, prášku do pečiva, soli a mlieka vypracujeme cesto.
  2. Necháme ho asi 30 minút odpočívať v chlade.
  3. Jablká nastrúhame a premiešame s cukrom, škoricovým cukrom a hrozienkami.
  4. Rúru predhrejeme na 200°C a koláčovú formu vymažeme tukom.
  5. Z cesta oddelíme 2/3, vyvaľkáme ho na pomúčenej doske, cestom vyložíme formu tak aby boli okraje zvýšené.
  6. Formu naplníme jablkami, zakryjeme druhým vyváľaným cestom a okraje spojíme.
  7. Povrch potrieme rozšľahaným vajíčkom a na niekoľkých miestach popicháme vidličkou.
  8. Pečieme 45 minút. Po 10 minútach stiahneme teplotu na 180°C a ešte pečieme 30 až 35 minút.

 

bavorsky jablkový kolac

Bistro u starej mamy - recepty, rady a tipy z kuchárskej knihy mamy a babky, ktoré potešia a pomôžu. Ochutnajme ich...a podeľte sa s nami o svoje chuťove zážitky.


Môj blog: www.bistro69.blogspot.com

1 hviezdička2 hviezdičky3 hviezdičky4 hviezdičky5 hviezdičiek (Žiadne hodnotenie)
Loading...

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Môžete použiť tieto HTML značky a atribúty: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>