NajRecept.sk Mäso Zajac v horčici s pečenými zemiakmi
Zajac v horčici s pečenými zemiakmi
Recept Zajac v horčici s pečenými zemiakmi
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
S varechou v ruke    ·   5.9.2013

Zajac v horčici s pečenými zemiakmi

Králiky sú príbuzné zajacom. Líšia sa však od nich menším telom, kratšou hlavou, ako aj kratšími zadnými nohami. Rozšírili sa po celom svete. Králiky viac bežia ako skáču a niekedy doskáču až do pekáča :-)

Suroviny
1 ks
králik
8 ks
zemiaky
3 ks
cibuľa
12 strúčikov
cesnak
slanina
4 PL
plnotučná horčica
chilli omáčka
125 g
maslo
250 ml
smotana sladká 12%
na zemiaky
korenie
soľ
korenie čierne mleté
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Králika rozporcujeme a dobre prešpikujeme slaninou a cesnakom.

  2. Z horčice, chilli omáčky, cesnaku, soli a čierneho mletého korenia vymiešame pekný, chutný a farebný pác a mäsko v ňom necháme odpočívať.

  3. Očistenú cibuľu nakrájame a vložíme do hlbokého pekáča. Očistené zemiaky nakrájame na kolieska, dochutíme korením, posolíme a premiešame s cibuľou.

  4. Odležané mäso naukladáme na zemaiky a ozdobíme plátkami masla, vložíme do rúry a dusíme prikryté asi 37 minút, potom odkryjeme zalejeme sladkou smotanou a pečieme ešte asi 29 minút.

  5. Dobrú chuť!

Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár