NajRecept.sk Polievky Zeleninový vývar Vypečená polievka z rajčín
Vypečená polievka z rajčín
Recept Vypečená polievka z rajčín
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Zuzka    ·   15.9.2013

Vypečená polievka z rajčín

Tento typ polievky bola správna voľba, mala krásnu výraznú chuť rajčín s dozvukom po tymiáne. A naozaj krásne voní :-)

Suroviny
2 plechovky
rajčiny
600 ml
zeleninový vývar
1 stredne veľký ks
cibuľa
2 vetvičky
tymián
2 strúčiky
cesnak
soľ
čerstvo mleté korenie
(podľa chuti)
cukor
Postup receptu
Vytlačiť
    1. Obsah plechoviek som vyliala do sitka a nechala do misky odkvapkať šťavu.
    2. Plech som vystlala papierom na pečenie, vysypala odkvapkané rajčiny, osolila, okorenila, pridala vetvičky tymiánu, pokrájanú cibuľu na štvrtinky a pri 190 °C  som rajčiny nechala piecť 20 minút.
    3. Po vybratí z rúry som z plechu odobrala cibuľu, cesnaky, tymián a zbytok som vysypala do hrnca. Tyčovým mixérom som rajčiny rozmixovala na krém. Pridala som šťavu z plechoviek a omáčku zohriala.
    4. Pridala som vývar, trochu dochutila cukrom, korením, vrátila späť tymián a cca 10-15 minút celé spolu prevarila.
    5. Sestra si dala do polievky trochu parmezánu, ja kúsky čerstvých cherry rajčín a trochu balsamica.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár