Tvarohové vypekanie – Tvarohovo-čokoládový koláč

Zdieľajte recept

Tvarohové vypekanie – Tvarohovo-čokoládový koláč

By 1. september 2013

Tento recept som skúsila prvýkrát, keď som prišla domov z nevydarenej skúšky. Bála som sa, čo z toho vznikne, predsa len, nahromadené emócie z takejto školskej prehry robia svoje, ale nakoniec výsledok stál celkom zato.

Hlavnou surovinou je tu tvaroh. Keď ho vidím, ako krásne kontrastuje s hnedým kakaovým cestom, tak mi je hneď lepšie na duši. Mám rada jednoduché veci, na kt. sa dá pozerať, ten pekný vyvážený rozdiel medzi nimi, vôňa tvarohu a kakaa...No nálada sa zlepší minimálne o 100% :-)

Ingrediencie

Postup prípravy

  1. Cesto:
    Múku zmiešame s práškom do pečiva, pridáme cukor, vanilkový cukor, vajce, maslo a vypracujeme hladké cesto 

  2. Kakaovú masu uložíme na 30 minút do chladničky.

  3. Maslo rozpustíme, necháme vychladnúť a vložíme do chladničky.

  4. Tvarohová plnka:
    Metličkou vymiešame tvaroh, cukor, vanilkový cukor, vajcia, puding a studené rozpustené maslo. Spolu poriadne premiešame.

  5. 2/3 cesta rozvaľkáme a uložíme do vymastenej a múkou vysypanej formy alebo plech.

  6. Na cesto vylejeme tvaroh a zvyšok cesta nastrúhame na vrch.

  7. Dáme piecť na 50 - 60 minút pri teplote 180 °C.

    Tvarohové vypekanie - Tvarohovo-čokoládový koláč

Môj blog: www.foodependence.blogspot.sk


Kontakt na mňa: blog.foodependence@gmail.com

1 hviezdička2 hviezdičky3 hviezdičky4 hviezdičky5 hviezdičiek (Žiadne hodnotenie)
Loading...

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Môžete použiť tieto HTML značky a atribúty: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>