NajRecept.sk Dezerty Tvarohové vypekanie - Tvarohovo-čokoládový koláč
Tvarohové vypekanie - Tvarohovo-čokoládový koláč
Recept Tvarohové vypekanie - Tvarohovo-čokoládový koláč
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Zuzka    ·   1.9.2013

Tvarohové vypekanie - Tvarohovo-čokoládový koláč

Tento recept som skúsila prvýkrát, keď som prišla domov z nevydarenej skúšky. Bála som sa, čo z toho vznikne, predsa len, nahromadené emócie z takejto školskej prehry robia svoje, ale nakoniec výsledok stál celkom zato. Hlavnou surovinou je tu tvaroh. Keď ho vidím, ako krásne kontrastuje s hnedým kakaovým cestom, tak mi je hneď lepšie na duši. Mám rada jednoduché veci, na kt. sa dá pozerať, ten pekný vyvážený rozdiel medzi nimi, vôňa tvarohu a kakaa...No nálada sa zlepší minimálne o 100% :-)

Suroviny

Cesto:

375 g
hladká múka
3 KL
prášok do pečiva
3 PL
kakao
200 g
cukor
1 balenie
vanilkový cukor
1 ks
vajce
200 g (mäkké)
maslo

Tvarohová plnka:

250 g
maslo
500 g
tvaroh
100 g
cukor
1 balenie
vanilkový cukor
3 ks
vajce
1 balenie
vanilkový puding
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Cesto: Múku zmiešame s práškom do pečiva, pridáme cukor, vanilkový cukor, vajce, maslo a vypracujeme hladké cesto 

  2. Kakaovú masu uložíme na 30 minút do chladničky.

  3. Maslo rozpustíme, necháme vychladnúť a vložíme do chladničky.

  4. Tvarohová plnka: Metličkou vymiešame tvaroh, cukor, vanilkový cukor, vajcia, puding a studené rozpustené maslo. Spolu poriadne premiešame.

  5. 2/3 cesta rozvaľkáme a uložíme do vymastenej a múkou vysypanej formy alebo plech.

  6. Na cesto vylejeme tvaroh a zvyšok cesta nastrúhame na vrch.

  7. Dáme piecť na 50 - 60 minút pri teplote 180 °C.

Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár