NajRecept.sk Mäso Bravčové mäso Segedínsky guláš
Segedínsky guláš
Recept Segedínsky guláš
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
S varechou v ruke    ·   22.9.2013

Segedínsky guláš

Bez múky a s domácou knedľou. Do cesta som pridal aj nakrájané pečivo a knedľa bola výnikajúca :-)

Suroviny
bravčové mäso
kyslá kapusta
sladká smotana
2 KL
červená sladká paprika
čerstvo mleté čierne korenie
bobkový list
soľ
bravčová masť
cibuľa
4 strúčiky
cesnak
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Na masti som orestoval nakrájanú cibuľu a cesnak.
  2. Dochutil som čerstvo mletým korením a sladkou paprikou.
  3. Pridal som soľ, bobkový list a nakrájané mäso. Použil som teraz krkovičku. Segedín je lepší z mastnejšieho bravčového mäsa.
  4. Podlial som vodou a dusil som ho dusil približne pol hodinku.
  5. Keď je mäso takmer mäkké, pridal som k nemu kapustu, bez šťavy. Tú som si nechal, aby som ňou mohol segedín dochutiť, ak by bolo treba.
  6. Kapustu varím, len chvíľku, asi 10-15 minút. U nás máme radi chrumkavú.
  7. Nakoniec som pridal sladkú smotanu a spolu povaril ešte 5 minút.
Podával som s domácou žemľovou knedľou. Recept na parenú knedľu nájdete tu.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár