Plnené mäsové guľky s bryndzou

Zdieľajte recept

Plnené mäsové guľky s bryndzou

By 13. september 2013

Mäsové guľky plnené medvedím cesnakom a prílohou z grilovanej cukety.

Postup prípravy

  1. Mäso, syr, vajíčko, koreniny, cesnak a polovicu cibule spojíme a dáme na hodinku do chladničky.
  2. Na kúsok mäsa som dal nakrájaný medvedí cesnak, bryndzu a všetko som to zguličkoval.
    TIP: ruky si máčajte stále do studenej vody, mäso sa potom tak nelepí.
  3. Hotové guľky som obalil strúhankou a dal som ich piecť do rúry asi na hodinku pri teplote 190 °C.
  4. Nakrájanú mladú cuketu som ugriloval na panvici.
  5. Ostal mi nakrájaný medvedí cesnak a bryndza, tak som na oleji orestoval cibuľku, zalial som smotanou, pridal som bryndzu a keď sa omáčka zredukovala, dal som do nej zvyšok medvedieho cesnaku, ochutil som mletým čiernym korením, soľou a citónovou šťavou.
  6. Omáčka príjemne zvýrazní chuť bryndze a medvedieho cesnaku v guľkách.
  7. Guľky sme jedli s grilovanou mladou cuketou.

Mäsové guľky s bryndzou

...rád spoznávam neznáme chute a učím sa nové veci...v kuchyni sa dá aj z bežných surovín pripraviť niečo "nové". Do každého jedla treba dať lásku a fantáziu, to sú dve najdôležitejšie koreniny... dobrú chuť prajem :-) Môj blog: www.svarechou.sk

1 hviezdička2 hviezdičky3 hviezdičky4 hviezdičky5 hviezdičiek (Žiadne hodnotenie)
Loading...

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Môžete použiť tieto HTML značky a atribúty: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>