NajRecept.sk Dezerty Mrkvové mafiny
Mrkvové mafiny
Recept Mrkvové mafiny
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Zuzka    ·   9.9.2013

Mrkvové mafiny

Mafiny sú hybrid - ak ich chcete na záhradu, stačí ich upiecť a nechať bez krému. Sú chutné aj tak. Príp. ich môžete urobiť napoly, len maslový krém bez medu. Ale med s orechami tomu robí takú tú sladkú bodku na záver:-)

Suroviny
80 g
hrozienka
z 1/2 ks
šťava z pomaranča
2 PL
rum
50 g
hnedý cukor
3 ks
vajce
100 g
med
120 ml
olej
190 g
hladká múka
1 KL
škorica
1 KL
prášok do pečiva
trošku
bylinková soľ
3 ks (postrúhaná)
mrkva
práškový cukor
lučina
maslo
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Hrozienka som namočila do rumovo pomarančovej šťavy a hneď od rána som ich tam nechala kúpať sa.

  2. Cukor s celými vajíčkami som vyšľahala do peny.

  3. Pridala som po častiach med a nakoniec olej.

  4. V miske som zmiešala múku, prášok do pečiva a škoricu. Mrkvu som postrúhala najemno.

  5. Do vajíčkovej zmesi som postupne primiešala múčnu zmes, a nakoniec mrkvu a hrozienka.

  6. Cesto som vyliala do silikónových formičiek na mafiny a pri 185 °C rúra piekla 35 minút.

  7. Mafiny som nechala vychladnúť a časť z nich som potrela krémom - v pomere 1:1 som vymiešala maslo a lučinu a podľa chuti som pridala práškový cukor.

  8. Krémom som potrela mafin a nakoniec som ho poliala trochou medu a sekanými orechami.

Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár