Kysnuté pečené buchty

Zdieľajte recept

Kysnuté pečené buchty

By 4. september 2013

Je veľa receptov na kysnuté pečené buchty, ale nie všetky chutia. Tieto vás nesklamú.

Do cesta nedávam vajce. Buchty sú aj na druhý deň mäkké.  Cesto s vajcami je tvrdšie.

Ingrediencie

Postup prípravy

  1. Z mlieka, múky, cukru a droždia si pripravíme kvások.
  2. Múku preosejeme, pridáme štipku soli, kvások, ostatné ingrediencie a vypracujeme hladké, nelepivé cesto.
  3. Poprášime múkou a necháme na teplom mieste vykysnúť.
  4. Vykysnuté cesto prehnetieme a rozdelíme na tri rovnaké diely, každý diel na 8 - 10 kúskov.
  5. Vyvaľkáme do kruhu a plníme tvarohovou, lekvárovou, alebo plnkou z nutelly.

Tvarohová plnka

  1. Pripravíme si ju z tvarohu, hrozienok, vanilkového cukru, vajíčka a cukru. Cukor dávame do tvarohu až na koniec, pretože tvaroh po pridaní cukru zvlhne.
  2. Buchtičky kladieme na papier na pečenie na plech a každú dobre potrieme roztopeným maslom.Kysnuté pečené buchty
  3. Cesto zo 750 g múky je na jeden plech. Buchty kladieme k sebe, ale nie úplne - ešte nám vykysnú, pečieme v predhriatej rúre na 200 °C asi 20 minút.
  4. Keď sú hotové, potrieme cukrovou vodou, prikryjeme čistou utierkou a necháme odpočinúť.

Dobrú chuť!

Kysnuté pečené buchty

...rád spoznávam neznáme chute a učím sa nové veci...v kuchyni sa dá aj z bežných surovín pripraviť niečo "nové". Do každého jedla treba dať lásku a fantáziu, to sú dve najdôležitejšie koreniny... dobrú chuť prajem :-) Môj blog: www.svarechou.sk

1 hviezdička2 hviezdičky3 hviezdičky4 hviezdičky5 hviezdičiek (11 hlasov, priemerne: 4,36 z 5)
Loading...

9 odpovedí na Kysnuté pečené buchty

  1. Božena

    Líbí se mi Váš blog Juraji.
    Již jsem sdílela kysané buchty.

  2. Olinka

    Toto je najuzasnejsi recept na svete.Vzdy nim zoznem obrovsky uspech.Dakujem

  3. Vierka

    Najlepšie buchty aké som kedy jedla. Veľká vďaka za recept :)

  4. Zuzana

    Fantastické buchty, moja rodina vám ďakuje za recept :-)

  5. Barbora

    Skúste do cesta použiť hladkú múku Babičkina voľba na kysnuté cesto. Budú ešte lepšie ale inak ten recept nemá chybu :-)

  6. Miriam

    Mne to vôbec nevykyslo :-(. Prečoooo?

  7. Alena

    vyborne,ukladam recept

  8. Alena

    vyborne

  9. Helenka

    Neviem, ako sa vám podarilo podľa tohto receptu niečo stvoriť ale predpokladám, že všetci, čo tieto buchty chválite ste urobili niečo iné.
    V ingredienciách sa píše o 200 ml oleja ale ten sa v postupe už nespomína. Asi si na ňom počas prípravy kuchár vysmáža hranolky. Zato sa tam spomína maslo, ktoré sa zázračne vynorí, keď treba namáčať buchty. Štyri polievkové lyžice kryštáľového cukru, ktoré sú tiež uvedené v ingredienciách sa nejakým záhadným spôsobom rozdelia do cesta, do plnky a na cukrovú vodu na záver. V akom pomere? To je asi tajomstvo šéfkuchára. Toto je tak recept pre človeka, čo už buchty sto krát robil a teraz sa rozhodol vyskúšať novinku, nedať do cesta vajce.

Napísať odpoveď pre Miriam Zrušiť odpoveď

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Môžete použiť tieto HTML značky a atribúty: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>