NajRecept.sk Sladké jedlá Kysnuté pečené buchty
Kysnuté pečené buchty
Recept Kysnuté pečené buchty
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
S varechou v ruke    ·   4.9.2013

Kysnuté pečené buchty

Je veľa receptov na kysnuté pečené buchty, ale nie všetky chutia. Tieto vás nesklamú. Do cesta nedávam vajce. Buchty sú aj na druhý deň mäkké. Cesto s vajcami je tvrdšie.

Suroviny
750 g
haldká múka špecial
(čerstvé) 30 g
dorždie
4 PL
kryštálový cukor
1 balenie
vanilkový cukor
štipka
soľ
200 ml
olej
(vlažné) 375 g
mlieko

Plnka:

tvaroh
vajce
vanilkový cukor
hrozienka
kryštálový cukor
nutella
slivkový lekvár
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Z mlieka, múky, cukru a droždia si pripravíme kvások.
  2. Múku preosejeme, pridáme štipku soli, kvások, ostatné ingrediencie a vypracujeme hladké, nelepivé cesto.
  3. Poprášime múkou a necháme na teplom mieste vykysnúť.
  4. Vykysnuté cesto prehnetieme a rozdelíme na tri rovnaké diely, každý diel na 8 - 10 kúskov.
  5. Vyvaľkáme do kruhu a plníme tvarohovou, lekvárovou, alebo plnkou z nutelly.
Tvarohová plnka
  1. Pripravíme si ju z tvarohu, hrozienok, vanilkového cukru, vajíčka a cukru. Cukor dávame do tvarohu až na koniec, pretože tvaroh po pridaní cukru zvlhne.
  2. Buchtičky kladieme na papier na pečenie na plech a každú dobre potrieme roztopeným maslom.
  3. Cesto zo 750 g múky je na jeden plech. Buchty kladieme k sebe, ale nie úplne - ešte nám vykysnú, pečieme v predhriatej rúre na 200 °C asi 20 minút.
  4. Keď sú hotové, potrieme cukrovou vodou, prikryjeme čistou utierkou a necháme odpočinúť.
Dobrú chuť!
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár