NajRecept.sk Mäso Kuracie stehná v horčici
Kuracie stehná v horčici
Recept Kuracie stehná v horčici
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
S varechou v ruke    ·   3.9.2013

Kuracie stehná v horčici

Kuracie stehná zapečené s dijonskou horčicou, ajvarom a sladkou chilli omáčkou...dovolím si tvrdiť, že jeden z najlepších spôsobov, ako pripraviť kuracie stehná (rýchlo a chutne)...

Suroviny
kuracie stehná bez kosti a kože
dijinská horčica
ajvar
čili omáčka
hladká múka
kurkuma
sušený ďumbier
sladká mletá paprika
maslo
zemiaky

Omáčka:

špenát
šampiňóny
olivový olej
čerstvý zázvor
soľ
sladká smotana
čierne mleté korenie
Postup receptu
Vytlačiť
  1. V miske rozmiešame dijonskú horčicu, ajvar, sójovú omáčku a chilli omáčku.

  2. Kuracie stehná natrieme z jednej strany pripravenou omáčkou.

  3. Kuracie mäsko zrolujeme, obalíme v múke zmiešanej s korením a ukladáme na pekáč.

  4. Na vrch dáme plátky masla a vložíme do rúry vyhriatej na 200°C približne na 50 minút, občas polievame výpekom.

  5. Zo šampiňónov, lístkov špenátu, cesnaku, čerstvého zázvoru, olivového oleja, čierneho mletého korenia, soli a sladkej smotany pripravíme omáčku, alebo sa to dá nazvať aj špenátový prívarok, zemiaky uvaríme v tlakovom hrnci.

  6. Všetko naložíme na tanier a zapíjame chladeným pivom :-)

  7. Dobrú chuť!

Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár