Všetky ingrediencie dobre vymiešame, vylejeme na vymastený a mukou posypaný plech, poukladáme na vrch ovocie (ríbezle, jahody, slivky, marhule... ľubovoľné ovocie, ktoré nám chutí) a vrch posýpeme posýpkou.
Posýpku pripravíme s hrubej múky, kryštálového cukru a mäkkého masla. (posypka by sa nám v ruke mala jemne rozpadať, nemala by byť tvrdá a ani by sa nám nemala lepiť na prsty).
Pečieme asi 30 -35 minút pri teplote 200 °C.
Po upečení vychladnutý koláč posypeme práškovým cukrom.
Tip:
- ak chcete koláč na veľký obĺžníkový plech kúpte si jeden veľký biely jogurt. Objem má cca 375g (prípadne dve malé)
- Do kruhovej tortovej formy stačí použiť jeden téglik jogurtu (cca 150g)