Jogurtový koláč s ovocím a posýpkou

Zdieľajte recept

Jogurtový koláč s ovocím a posýpkou

By 16. september 2013

Jednoduchý a pritom svieži koláč, na ktorý nepotrebujete presné odmerky. A pritom vydrží dlho svieži a mäkký.

Ingrediencie

Postup prípravy

  1. Všetky ingrediencie dobre vymiešame, vylejeme na vymastený a mukou posypaný plech, poukladáme na vrch ovocie (ríbezle, jahody, slivky, marhule... ľubovoľné ovocie, ktoré nám chutí) a vrch posýpeme posýpkou.
  2. Posýpku pripravíme s hrubej múky, kryštálového cukru a mäkkého masla. (posypka by sa nám v ruke mala jemne rozpadať, nemala by byť tvrdá a ani by sa nám nemala lepiť na prsty).
  3. Pečieme asi 30 -35 minút pri teplote 200 °C.
  4. Po upečení vychladnutý koláč posypeme práškovým cukrom.

Jogurtový koláč s ovocím a posýpkou

Tip:
- ak chcete koláč na veľký obĺžníkový plech kúpte si jeden veľký biely jogurt. Objem má cca 375g (prípadne dve malé)
- Do kruhovej tortovej formy stačí použiť jeden téglik jogurtu (cca 150g)

Bistro u starej mamy - recepty, rady a tipy z kuchárskej knihy mamy a babky, ktoré potešia a pomôžu. Ochutnajme ich...a podeľte sa s nami o svoje chuťove zážitky.


Môj blog: www.bistro69.blogspot.com

1 hviezdička2 hviezdičky3 hviezdičky4 hviezdičky5 hviezdičiek (Žiadne hodnotenie)
Loading...

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Môžete použiť tieto HTML značky a atribúty: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>