Inteligentný krémeš

Zdieľajte recept

Inteligentný krémeš

By 12. september 2013

Trošku som sa rozbehla s vypekaním, keďže mám teraz relatívne viac voľna. Na tento recept som naďabila na jednom zahraničnom blogu, a keďže zbožňujem jednoduché nenáročné dobroty, musela som vyskúšať.. a podeliť sa aj s Vami. Odporúčam ho podávať s nejakou ovocnou omáčkou, prípadne džemom.

Ingrediencie

Postup prípravy

  1. Vajíčka si rozdelíme, bielka vyšľaháme so 100 g kryštál. cukru dotuha.

  2. Žĺtka vyšľaháme so zvyšnými 100 g cukru a vanilkovým cukrom, pridáme maslo, po lyžičke múku a nakoniec mlieko. Vznikne veľmi tekutá hmota, tak to má byť.

  3. Postupne pridávame vyšľahané bielka, opatrne, aby sa veľmi nerozpadol sneh. Ak aj budú plávať v hmote malé kúsky snehu – nevadí.

  4. Plech o rozmere 20 x 30 cm (môžete použiť aj väčší, mne ešte zostalo trocha hmoty nakoniec) vystelieme papierom na pečenie, na ktoré nalejeme cesto až po vrch.

  5. Až teraz zapneme rúru na 200 °C, hneď uložíme plech dnu a takto pečieme 30 minút.

  6. Po uplynutí tohto času znížime teplotu na 150 °C a pečieme ďalších 40 minút.

  7. Vyberieme (stred sa bude trocha triasť, ale ono to stuhne) a necháme vychladnúť. Ja som dala potom ešte do chladničky na hodinku, krásne sa to dalo krájať a vychladené chutilo skvele.

inteligentný kremeš

Zbožňujem piecť sladké koláčiky od výmyslu sveta.. Môj blog vznikol ako inšpirácia pre mojich priateľov aj neznámych ľudí, ktorí rovnako ako ja majú radi sladké dobroty.

1 hviezdička2 hviezdičky3 hviezdičky4 hviezdičky5 hviezdičiek (Žiadne hodnotenie)
Loading...

14 odpovedí na Inteligentný krémeš

  1. Renáta

    Rada by som vyskúšala tento koláčik, lebo ma svojou jednoduchosťou a originalitou zaujal. V súpise surovín, však, chýba údaj o múke, hoci v recepte je uvedená. Koľko, teda, tej múky treba a akej? Ďakujem! :)

    • najrecept

      Ďakujeme za upozornenie :-) Už sme to napravili, ide tam hladká múka :-)

      • Renáta

        Ďakujem za veľmi rýchlu odpoveď! :) Pôvodne som hľadala nejakú originálnu inšpiráciu na víkend, ale nevydržím to a koláč upečiem ešte dnes! :)

        • najrecept

          Renátka piekli ste? Dúfame, že sa Vám koláčik vydaril :-)

  2. tonka

    dnes mam náladu na pecenie tak vyskúsam túto dobrotku :) potom dam info ako som dopadla :)

    • najrecept

      Dajte nám vedieť ako sa Vám vydaril :-)

  3. jana

    Ja tomu akosi nerozumiem..recept je len na “krém”? a cesto?

    • najrecept

      Janka všetky suroviny sa zmiešajú a počas pečenia sa oddelia a vznikne oddelene krém a cesto.

  4. jana

    DAKUJEM, tak toto je pre mňa ozaj novinka, vyskúšam… ozaj super. DAKUJEM za vysvetlenie!!!!!

    • najrecept

      nemáte za čo :-) Budeme radi ak nám pošlete ako sa Vám koláčik vydaril prípadne aj foto :-)

  5. tonka

    no tak som ho vcera piekla 😀 a samozrejme ze sa mi nepodaril, peciem peciem a vysledok asi taky ze stred je ok, spodok je ok ale ten vrch sa mi vobec neurobil tak ako sa mal, urobila sa mi len uplne tenucka vrstvicka :/ ale inac chutovo je skvely, mozno na 2x sa podari :)

    • najrecept

      Super :) Dúfame teda, že na ďalší krát to už bude tip top a budeme držať päste nech sa vydarí :-)

  6. Andrea

    fakt je skvelý a nie je náročný. Mal úspech v rodine, aj medzi priateľmi

  7. sandy

    u mojho bolo citit vajce preco ?

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Môžete použiť tieto HTML značky a atribúty: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>