NajRecept.sk Prílohy Domáca žemľová knedľa
Domáca žemľová knedľa
Recept Domáca žemľová knedľa
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
S varechou v ruke    ·   22.9.2013

Domáca žemľová knedľa

Vynikajúca knedľa, ktorá sa hodí nielen k segedínu :-)

Suroviny
500 g (preosiata)
polohrubá múka
350 ml (teplé)
teplé mlieko
15 g (čerstvé)
droždie
2 KL
soľ
1/2 KL
cukor
1 ks
vajce
žemľa alebo iné pečivo
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Z droždia, mlieka, cukru a múky som spravil kvások.
  2. Kuchynský robot ho potom spolu so zvyškom surovín premenil na krásne hladké cesto, ktoré sa nelepilo.
  3. Na záver som pridal nakrájané pečivo a nechal prikryté v teple hodinku kysnúť.
  4. Po hodinke som na pomúčenej doske vytvaroval z cesta dve knedle a nechal ich zakryté pod utierkou ešte približne 20 minút podkysnúť.
  5. Do oválneho hrnca som dal zovrieť vodu a obe knedle som do nej vložil.
  6. Varil som ich na slabom plameni 20 minút a neodkrýval som.
  7. Uvarené knedle som vybral, popichal vidličkou aby vyfučali a natrel ich maslom.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár