NajRecept.sk Polievky Zeleninový vývar Domáca tekvicová polievka
Domáca tekvicová polievka
Recept Domáca tekvicová polievka
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Zuzka    ·   9.9.2013

Domáca tekvicová polievka

Doma sa mi v zjavila tekvička hokkaido. Najskôr som netušila, čo s ňou vlastne spácham. Koláč?Polievku?Upiecť?

Suroviny
600 g
tekvica
600 ml
zeleninový vývar
z 1/2 ks
citrónová šťava
1 ks
bobkový list
mletý muškátový oriešok
soľ
korenie
maslo
1 ks
cibuľa
1 strúčik
cesnak
125 ml
sladká smotana
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Medzitým, ako sa varil zeleninový vývar, som ošúpala tekvicu a pokrájala ju na menšie kúsky.
  2. Na masle som opražila cibuľu a rozpučený cesnak (po ošúpanom cesnaku buchneš nožom, aby sa rozpučil, nie roztlačil). Po chvíľke som cesnak vybrala a pridala som kúsky tekvice.
  3. Tekvicu som riadne premiešala, aby sa s cibuľkou spojila a chvíľu nechala opražiť.
  4. Pridala som zeleninový vývar, bobkový list, soľ, korenie, muškátový oriešok a citrónovú šťavu.
  5. Všetko som poriadne premiešala, aby sa chute začali spájať a nechala variť cca 30 minút, kým tekvica zmäkla.
  6. Keď bola tekvica mäkká (a byt zavalený nenormálnou vôňou), hrniec som odstavila z plameňa, vybrala bobkový list a mixérom som z toho celého urobila krásny krém.
  7. Nakoniec som pridala smotanu a vrátila na oheň. Nechala som to tam len chvíľku, aby sa krém krásne spojil so smotanou.
  8. Dva krajce tmavého chleba som pokrájala na menšie kúsky a na suchej panvici nechala "vyschnúť" na krutóny. Kúsok slaniny som pokrájala na menšie kúsky a na panvičke ju nechala opiecť.
  9. A mohla som podávať. Polievka, krutóniky, slanina a trochu kyslej smotany. Rýchle, efektné, chutné a krásne voňavé.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár