NajRecept.sk Prílohy Domáca kysnutá knedľa
Domáca kysnutá knedľa
Recept Domáca kysnutá knedľa
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
S varechou v ruke    ·   21.9.2013

Domáca kysnutá knedľa

Knedľa je podľa tohto receptu naozaj výborná, pripravoval som ju už viac krát. Nebojte sa a vyskúšajte :)

Suroviny
500 g
polohrubá múka
5 g
sušené droždie
1 ks
vajce
350 ml (teplé)
mlieko
2 KL
soľ
trošku
cukor
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Z časti mlieka, droždia, cukru a lyžice múky som si spravil kvások a nechal som ho chvíľku odpočívať, len aby sa naštartoval.
  2. Kuchynský robot za pár minút zo zvyšných surovín a naštartovaného kvásku vypracoval hladké cesto, nechal som ho v teple asi hodinku kysnúť.
  3. Potom som ho opäť premiesil, rozdelil na dve rovnaké časti a vytvaroval som z nich knedle, ktoré som nechal pod utierkou ešte 21 minút podkysnúť.
  4. Medzitým sa mi už v oválnom hrnci zohrievala voda.
  5. Keď voda začala vrieť, plyn som stiahol na minimum. Vložil som do nej knedle a zakryté som nechal 20 minút variť.
  6. Vybral som ich, popichal, aby z nich vyšla para a natrel maslom, aby sa nespravila tvrdá kôrka.
Mali sme ju na obed s vareným hovädzím a omáčkou z domácich paradajok.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár